MKC: Lézerharccal a kupadöntőre

Csak pár nap és ismét a világ legjobbjai ellen játszhat az MKC
Csak pár nap és ismét a világ legjobbjai ellen játszhat az MKC - © Fotó: ÉM
Mezőkövesd – Az MKC számára belefér egy kis csapatépítő tréning is a Magyar Kupa-finálé előtt.

A klub eddigi legnagyobb eseményére készül a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata. A gárda négy, sikeresen megvívott párharc után eljutott a Magyar Kupa négyes döntőjéig, Final Fourig, amelyet szombaton és vasárnap Pécsett rendeznek meg. Skaliczki László vezetőedző együttese az első napon, 15.45-től az MKB-MVM Veszprémmel csap össze, míg a másnapi helyosztón vagy a Mol-Pick Szegeddel, vagy a Váci KSE-vel. A dél-borsodiak pénteken reggel 8 órakor kelnek útra Baranyába, az egyik pécsi hotelben szállnak meg, és 17 órától tartanak majd átmozgató edzést, amely nagyjából hatvanperces lesz. Az már eldőlt, hogy az MKC a szombati meccsen kék, míg a vasárnapin piros mezben lép pályára, utóbbi összecsapáson a dressz névre szóló lesz, amit a játékosok a kupadöntő végén ajándékba megkapnak.

A vezetőség is

Amint arról már írtunk, a klub mindkét napra 200 darab belépőt kapott a szervezőktől, ezen kontingensből szombatra 81, vasárnapra pedig 136 darab fogyott el, vagyis aki bármelyik napon el szeretne indulni Pécsre, hogy a mezőkövesdi szimpatizánsok számára fenntartott szektorban szemtanúja legyen az aktuális összecsapásnak – jelen állás –, tud még napijegyet venni a helyszínen (25-ére 1500, míg 26-ára 4500 forint egy tikett ára, és a másik aznapi mérkőzésre is érvényes). A kövesdiek vasárnapi helyosztós találkozóját a helyszínen tekinti meg – az előzetes elképzelések szerint – dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere, Mata Tibor, az MKC elnöke, illetve az elnökségi tagok (Holdoner István, Csiger Lajos, Szobonya Sándor és Kovács István) is. A klub az utánpótlásban játszók közül – kiválasztás után – tizenhat 10 és 15 éves gyermeknek biztosítja azt, hogy a helyszínen lássák a „nagyok” április 26-i meccsét. A kövesdiek szerdán csapatösszetartó tréninget tartottak Szilvásváradon, ahol lehetőségük volt kipróbálni a lézerharcot, valamint a kötélpályát is.

A kupadöntőben való részvételt a Magyar Kézilabda Szövetség anyagilag is támogatja, vagyis a klubok bevételhez jutnak az MK-finálés szereplésért.

ÉM-MI

MK-döntő program

A Magyar Kupa finálé programja, helyszín: Pécs, Lauber Dezső sportcsarnok


Elődöntők

Április 25. (szombat),

  • 15.45: MKB-MVM Veszprém – Mezőkövesdi KC
  • 18.00: Mol-Pick Szeged – Váci KSE

Helyosztók

Április 26. (vasárnap),

  • 12.00: bronzmérkőzés, az elődöntő veszteseinek összecsapása
  • 14.00: döntő, az elődöntő győzteseinek összecsapása