MKC: Legyen meg az egyveleg

Akt.:
MKC: Legyen meg az egyveleg
Mezőkövesd – Szombaton 17 órától Mezőkövesdi KC – Sport36-Komló mérkőzés a férfi kézilabda NB I-ben, az alsóház 9. fordulójában.

Két héttel ezelőtt klubtörténelmi eredményt ért el a Mezőkövesdi KC együttese, amely harmadik lett a Pécsett megrendezett férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjében. A finálét követően, az április 26-i hazaérkezés után múlt szerdáig edzett a társaság, majd csütörtöktől vasárnapig szünetet adott a keret tagjainak Skaliczki László vezetőedző (szinte mindenki haza is ment feltöltődni, kivéve a fehérorosz légióst, Stanislau Nakhayenkát), hétfőtől pedig már a megszokott ritmusban folytatta a munkát a dél-borsodi alakulat.

Elegendő muníció

Az MKC mesterének először azt mondtuk, hogy igazi „mágikus” lett, hiszen a helyi szurkolói csoport, a Magico Ultras tagjai egy emlékpólót ajándékoztak neki, és az erről szóló kép bejárta a közösségi teret.

– Nagyon aranyosak, rendesek voltak a srácok, akik nem csak ezzel a gesztussal tették számomra emlékezetessé a pécsi két napot – jegyezte meg erre Skaliczki László. – Csak megköszönni lehet azt, hogy ennyien eljöttek a döntőre, hogy mellettünk voltak, a teljesítményünk és ez a buzdítás nagyon együtt volt… Őszintén bevallom: ott, akkor, nagyon jó volt mezőkövesdinek lenni…

Egy edző számára egy ilyen siker után fontos, hogy miként raktároztatja el játékosaival, játékosaiban a sikert, s hogy ezt esetleg miként használja fel a következő feladat előtt.

– Az azóta eltelt tizenkét napban ügyeltünk egyrészt a terhelés-pihenés arányára, másrészt arra, hogy a megfelelő polcra tegyük a harmadik helyet, hogy ne szálljunk el tőle – nyilatkozta Skaliczki László. – A szombati a 38. idei tétmeccsünk, a jövő heti, az utolsó lesz a 39., szeretnénk jól letudni, lezárni a szezont úgy, hogy a végén azt mondhassuk: „mindent megtettünk”. Bízom benne, hogy van még bennünk ehhez elegendő muníció…

Ezután arra kértük a szakvezetőt, bővebben is részletezze az elvárásait:

– A Komlónak ez a mérkőzés presztízs, hiszen a kiesés elkerüléséért harcolnak, míg nekünk az a cél, hogy ha lehet, akkor csípjük meg a hetedik pozíciót – avatott be Skaliczki László. – Előttünk éppen az a Gyöngyös áll, amely ellen kiválóan ment ebben a szezonban, elég sok borsot törtünk az orruk alá, ezt csak fokozná, ha a végén még elhappolnánk előlük a hetedik helyet. Ezt kell érezniük a játékosoknak, most nem az a fontos, hogy mit mond a szomszéd, a barátnő, a rokon… Tudom, nem könnyű, de hiszem azt, hogy meg lesz a kellő érzület, a győzni akarás, illetve a fegyelmezettség szükséges egyvelege.

Az MKC-nál a két korábbi sérült, Cuzic és Ilic már dolgozott a többiekkel, majd este kiderül, hogy milyen feladatokkal küldi, küldheti őket pályára Skaliczki László. A kövesdi szurkolók már megszokták, hogy hazai összecsapásaikon 18 órakor indul útjára a labda, ám a komlóiakkal korábban megállapodtak – miután a két város nagyon messze fekszik egymástól –, hogy egy órával korábban kezdenek.

ÉM-MI

Az állás a 7-12. helyért

7. B. Braun Gyöngyös 28 11 3 14 748-747 25

8. Mezőkövesdi KC 28 11 2 15 704-745 24

9. Ceglédi KKSE 28 11 1 16 778-832 23

10. PLER Budapest 29 7 3 19 714-813 17

11. Kőnig-Trade Balmazújváros 29 6 5 18 676-784 17

12. Sport36-Komló 28 6 4 18 676-793 16
További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek