MKC: Le kell győzniük a magasságot, a tömeget

Antal (pirosban) góljaira is nagy szükség lenne az Orosháza ellen
Antal (pirosban) góljaira is nagy szükség lenne az Orosháza ellen
Mezőkövesd – Az alsóházi rájátszás második fordulója keretében pénteken otthon szerepel a Mezőkövesdi KC csapata.

A borsodiak 18 órától a városi sportcsarnokban az Orosházi FKSE-Linamar együttesét látják vendégül. Az MKC gárdája jól rajtolt, idegenben verte a B.Braun Gyöngyöst és a hevesiektől elvett két pont különösen akkor lesz értékes, ha a Békés megyeieket is két vállra fektetik.

Önbizalmat nyertek

– Abban bízom, hogy a nyitányon aratott diadalunk feldob minket és a gyöngyösieknél úgymond önbizalmat is nyertünk – mondta Skaliczki László, a matyóvárosiak vezetőedzője. – Pénteken este több dolog szól mellettünk és ellenünk is. A FKSE-vel szemben jutottunk be a Magyar Kupában a legjobb négy közé, ráadásul ezt a bravúrt náluk harcoltuk ki, és az is a javunkra billentheti a mérleg nyelvét, hogy saját pályánkon, várhatóan telt ház előtt lépünk fel. Ami kedvezőtlen, sőt kellemetlen: a bajnokságban oda és vissza is kikaptunk az Orosházától, így éppen eljött az ideje annak, hogy megverjük őket. Most már érdemes a táblázatot is figyelni, ennek jegyében megjegyzem, hogy ha diadalt aratnánk, akkor biztonságos távolságra kerülnénk a kiesőhelyen állóktól, ez pedig nyugalmat kölcsönözne nekünk.

Az MKC alakulata nem túlságosan kedveli a rohamtempót, most viszont ennek néz elébe és akár tetszik, akár nem, bírnia kell a szerda-szombat-szerda menetrendet. Ehhez mentálisan és fizikálisan kell felvenniük a harcot a mezőny tagjaival.

– Gyöngyösön leraktuk az alapokat, taktikusan kézilabdáztunk, bár az első félidőben nem tudtuk elkerülni a hullámvölgyeket – folytatta a mesteredző. – Ezúttal akkor lehet esélyünk a sikerre, ha végig egyenletes teljesítményt nyújtunk, játékunkból kiiktatjuk a „felesleges” elemeket. Gondolok az eladott labdákra, a technikai hibákra, a kihagyott ziccerekre, vagy az elhibázott büntetőkre. Hazai környezetben ezek éppenséggel nem jellemeznek minket, remélem, hogy most sem lesz másképpen.

Magasak, súlyosak

A szakvezető napok óta egyebet sem tesz, csak az orosháziakra hangolja fiait. Ezt a munkát szavakkal és videofelvételek bemutatásával végezte és biztos benne, hogy tanítványai megtanulták a leckét.

– Tiszteljük a Linamart, jól összerakott csapat, sok jó játékossal – közölte Skaliczki László. – Az az elsődleges dolgunk, hogy felállt védekezésnél kiiktassuk Budayt, a nagy játékintelligenciával rendelkező irányítójukat. Ha Danit hatástalanítjuk és nem hagyjuk, hogy érvényesüljön a parketten, akkor nagy lépést teszünk a diadal irányába. Persze más „bajok” is akadnak az Orosházát illetően. Ha mi támadunk, akkor magas termetű sportolókkal találkozunk, olyanokkal, akik nagy tömeget képviselnek, kiválóan sáncolnak, ezért nem könnyű őket átdobni, kikerülni vagy éppenséggel ütközéskor helyzetükből kimozdítani. Megoldandó szakmai feladat továbbá az is, hogy akár sikeres, akár célt tévesztett lövéseink után meg kell szerveznünk a villámgyors visszazárásunkat, ugyanis a békésiek gyorsan játszanak, egyik nagy fegyverük a lerohanásos kézilabda. Szóval helyén kell lennie az eszünknek és a szívünknek, hiszen célunk közismert: meg kell hosszabbítanunk élvonalbeli tagságunkat.

Tomislav és Toma

A kövesdiek egyik kulcsemberét, Tomislav Radnicot a napokban családi öröm érte, Toma névre hallgató kisfia született. Ezért pár napra hazautazott Horvátországba, de már visszajött és teljes erővel bekapcsolódott a pénteki felkészülésbe. A vezetőedző arra számít, hogy az átlövő megkettőzött erővel küzd majd és gólszériával teszi emlékezetessé „trónörökösének” megérkezését. Radnic társait elkerülték a sérülések, így az MKC teljes kerettel várja a keleti rangadót.

– Kolodzey Tamás –