MKC: kimagasló támadás és védekezés a Cegléd ellen

Akt.:
Ceglédi KKSE vs. Mezőkövesdi KC
Ceglédi KKSE vs. Mezőkövesdi KC - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – Péntek este idegenben nyertek a mezőkövesdiek a kézilabda NB I-ben.

A férfi élvonal alsóházi rájátszása a 7–14. helyért folyik. A 7. forduló keretében a matyóvárosiak a Pest megyei Cegléden a pontszerzés vagy a győzelem reményében léptek pályára.

Hárommal is

Mindkét alakulat számára fontos volt a találkozó, hiszen a bennmaradás szempontjából minden egységnek nagy jelentősége van. Ennek megfelelően nagy küzdelem alakult ki, a játékosok beleadtak apait-anyait. A mérkőzés első félidejének első felében fölényt harcoltak ki a vendégek, akik jól védekeztek és eredményes támadásokat vezettek.

Háromgólos előnyt gyűjtöttek, ekkor viszont azt hitték, hogy simán alakul a dolguk, de nem így történt. A lelkes ceglédiek kihasználták hibáikat és felzárkóztak. A szünet előtt a két, nagyjából egyforma képességű gárda közül hol az egyik, hol a másik vezetett (pedig az MKC kapujában Balogh T. legalább fél tucat labdát fogott), ebből is látszott, hogy a második fél­időben is munkás kézilabdát láthat majd a közönség.

A folytatásban minden dicséretet megérdemeltek a borsodiak. Hét perc alatt négygólos fórt hoztak össze, és később kiderült, hogy ez döntőnek bizonyult. Az MKC taktikusan, jó időbeosztással kézilabdázott, a játék minden elemében felülmúlta a hazaiakat. Akik persze kapaszkodtak, de csak két gólra tudták megközelíteni riválisukat.

A kövesdiek sikeréhez döntően járult hozzá Holló Balázs: a kapus egymás után nem kevesebb mint négy büntetőt hárított és ilyenre ritkán van példa az élvonalban. Azok a félelmek sem igazolódtak be, melyek szerint a sorozatterhelés okozta fáradtság miatt Szepesiék nem bírják majd a hajrát, ennek ugyanis az ellenkezője történt.

A Mezőkövesdi KC a rájátszásban kiválóan teljesít, hetedik összecsapásán is veretlen maradt. Mérlege imponáló: 7 mérkőzés, 4 győzelem, 3 döntetlen – és még senki nem tudta megverni a csapatot. Újabb diadalával Skaliczki László együttese nagy lépést tett a bennmaradás felé vezető úton.

– ÉM-KT –


Jegyzőkönyv

Ceglédi KKSE – Mezőkövesdi KC 27-29 (14-14)

Cegléd, 500 néző. V.: Bán, Szloska.

Ceglédi KKSE: Bősz – Hódi (2), Lepsényi (3), dr. Bíró (-), Grbovic (8), Perisic (5), Országh (4). Csere: Abramovics, Mojsilov, Nagy L. (kapusok), Tóth N. (-), Sipeki (-), Borsos (-), Imregi (-), Megyeri (-), Andelic (5/). Vezetőedző: Jakab László.

Mezőkövesdi KC: Balogh T. – Szepesi (-), Hajdu G. (8), Antal Sz. (3), Bozoljac (-), Mekaru (4/2), Kiss R. (2). Csere: Holló (kapus), Kovács B. (-), Kovács P. (-), Füstös (-), Grünfelder (1), Radnic (3), Trivkovic (2), Benis (3), Grigorjev (3). Vezetőedző: Skaliczki László.

Kiállítások: 2, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 5/1, ill. 3/2.

Jakab László: – Gratulálok a vendégeknek, a sorsdöntő pillanatokban jobbak voltak.

Skaliczki László: – Nagyon komolyan vette a csapat a találkozót. Mind a támadásban, mind a védekezésben egyéni bravúrokat produkáltunk. Mi irányítottunk, és megérdemelten nyertünk.