MKC: Kevés hiányzott csak a vendégduplához

MKC: Kevés hiányzott csak a vendégduplához
Mezőkövesd – Egy pontot szereztek vasárnap este a matyóvárosiak élvonalbeli kézilabdázói.

Az NB I-es bajnokság 10. fordulójában a Váci KSE vendége volt a Mezőkövesdi KC férfi csapata. Nagyon jól kezdtek a borsodiak, akik Grigorjev és Radnic révén a 4. percben kétgólos előnyt szereztek (0-2). A hazaiak ezután kapcsoltak rá és egyenlítettek (6. perc: 2-2).

Néggyel elhúztak

Ettől kezdve öt percig csak az MKC volt a pályán, a sereghajtó zsinórban négyszer talált a kapuba úgy, hogy minden támadását gólra váltotta (11. perc: 2-6). Gyors volt a játék, pillanatok alatt átjátszották a pályát a csapatok és a pályán lévők minden pozícióból bátran lőttek (15. perc: 5-8). Ekkor Vukic kapott két percet, emberelőnyéből pedig két találatot hozott össze a Vác (17. perc: 7-8). Popovic a mezőnyből és hetesből is betalált és először vezetett a találkozón a Duna-parti gárda (21. perc: 9-8). Szepesi szintén büntetőből egyenlített, majd Radnic jó átlövésével megint a kövesdiek álltak jobban (26. perc: 9-10). Trivkovic kiállítását követően 8 másodperccel a szünet előtt Tyiskov egyenlített, de a dudaszó pillanatában Radnic még betalált (11-12).

Hetesből egyenlítettek

A szünet után a korábban Mezőkövesden is szerepelt Vasic egyenlített, majd újra a vendégek percei következtek (34. perc: 12-14). A 36. percben Trivkovic jutott a kiállítás sorsára, Radnic azonban emberhátrányból vette be a hálót (14-17). Koller két találatát Lókodi törte meg (40. perc: 18-19), majd időkérés következett. Jól „muzsikáltak” Grigorjevék, akik többnyire vezettek, a 48. percben például megint két góllal húztak el, de a Vác újra felszívta magát és egalizált (50. perc: 23-23). Fokozódott a harc a hajrában (52. perc: 23-25) és ekkor felcsillant az esély akár a győzelemre is. Tartalékait mozgósította a hazai gárda, amely az 58. percben, 25-26-nál Popovic révén büntetőt dobhatott, de nem tudott egyenlíteni. Lókodit kiállították, a váciak pedig hetesből egyenlítettek (26-26). A mezőkövesdiek közelebb álltak a sikerhez, de az egy pontjuk is értékes.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

Váci KSE – Mezőkövesdi KC
26-26 (11-12)

Vác, 300 néző. V.: Nagy F., Túróczi.

Váci KSE: Drissi – Vasic (4), Chychykalo (6), Törteli (2), Topic (1), Koller (3), Popovic (8/4). Csere: Vitáris (kapus), Ménfői (1), Császár (-), Tyiskov (1/1), Lendvay (-), Czene (-), Pavlovic (-), Ulicsinyi (-). Vezetőedző: Zsiga Gyula.

Mezőkövesdi KC: Kovács J. – Szepesi (3/1), Selviasiuk (5), Trivkovic (-), Grünfelder (1), Vukic (1), Vaskó (1). Csere: Holló (kapus), Radnic (8), Gulás (-), Kovács B. (-), Pordán (-), Kiss R. (-), Lókodi (2), Grigorjev (5). Vezetőedző: Molnár Ferenc.

Kiállítások: 0, illetve 8 perc.

Hétméteresek: 6/5, ill. 1/1.

Zsiga Gyula: – Jól játszottak a vendégek, mi pedig rosszul.

Molnár Ferenc: – Az utolsó harminc másodpercet nem úgy csináltuk meg, ahogyan kellett volna, így egy pontot veszítettünk. A megszerzettnek viszont örülni kell, mert végre felcsillant a fénysugár az alagút végén és csak rajtunk múlik, hogy elérünk-e oda, ahol világosság vár ránk. Gratulálok a csapatomnak, mert majdnem százszázalékosan végrehajtották a heti gyakorlást, a végjátékban viszont nem volt vezérünk.