MKC: Kevés gólos, szoros idénynyitó

Nem sok hiányzott egy szebb eredmény eléréséhez
Nem sok hiányzott egy szebb eredmény eléréséhez - © Fotó: Tóth Balázs
Szerda este Tatabányán kezdte az új szezont a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabda csapata.

A szezonnyitón Törő értékesített hétméterese jelentette az első fontos momentumot, aztán Bodó volt pontos átlövésből. Az 5. percben Lókodi szépített közelről, majd Paul és Liszkai is védett egy-egy büntetőt. Lókodi második találata az MKC egyenlítését jelentette, ezután a hazaiak gyűjtöttek be gyorsan két sárga lapot. Dzono és Diaz gólváltása 3-3-at eredményezett, abszolút partiban volt a Kövesd a tavalyi bajnokság 5. helyezettjével. A félidő felénél 4-5 volt az állás, kevéssel később Bodó hetesét hárította Volarevic. A 19. percben gondolta azt Skaliczki László, a dél-borsodiak szakvezetője, hogy időt kell kérni, nyugtatta csapatát, a játékosoknak kiosztotta a tennivalókat. Belelendült azonban a Tatabánya, hatásosan védekeztek és öt perc alatt egy 3-0-ás szériát hoztak (8-5). Szepesi bal szélről elért gólja után a dunántúliak mestere is rövid pihenőt kért, az első felvonás hajrájában nem változott a helyzet, Pásztorék megtartották nagynak éppen nem mondható fórjukat.

A folytatásban

Az új iráni légiós, Pourghasemi lőtte a kövesdiek hetedik találatát a szünetről visszatérve, amire a tatabányaiak kettővel válaszoltak (11-7). Elhibázott helyzetek következtek, mígnem a 40. percben Dzono szépített. A horvát jobbátlövő nagyon elkapta azt a bizonyos fonalat, hiszen újabb két alkalommal „köszönt be” a házigazdának, igaz, közben Törőék sem maradtak adósok (13-10). Szepesi és Pourghasemi kapott kétperces büntetést, ugyanakkor Volarevic hetest védett. Vasic kontrából 13-12-re módosította az eredményt, időt kért Vladan Matic. Bodó és Mazák nyugtatta a hazai szurkolókat, majd amikor Pavlovic kiállítása miatt emberhátrányba került az MKC, és Peric beállóból nem hibázott, eldőlni látszódott a csata (52. perc: 16-12). Paul eszén nem tudtak túljárni a vendégek, utolsó erőtartalékait mozgósította a Kövesd, amely az 57. percre Trivkovic és Dzono góljával 16-15-re zárkózott. Bodó és Paul újfent megtette a magáét, ami pszichésen sokat jelentett, és ha nem is könnyen, de a dunántúliak megnyerték a találkozót.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Grundfos Tatabánya KC – Mezőkövesdi KC
19-15 (9-6)

Tatabánya, 800 néző. V.: Bán, Szloska.


Grundfos Tatabánya KC: Paul – Törő (2), Bodó (6), Mazák (2), Peric (2), Diaz (2), Pásztor (4). Csere: Babasafari (k), Vaskó (-), Juhász (-), Nagy (-), Katzirz (1), Dénes (-), Bartók (-), Gábor (-), Mousavi (-). Vezetőedző: Vladan Matic.

Mezőkövesdi KC: Liszkai – Szepesi (2), Lókodi (2), Trivkovic (1), Radnic (1), Dzono (6), Vasic (1). Csere: Volarevic (k), Cuzic (-), Terenyi (-), Grünfelder (-), Molnár (-), Pálos (-), Pavlovic (-), Nakhajenka (-), Pourghasemi (2). Vezetőedző: Skaliczki László.


Kiállítások: 4 perc, illetve 10 perc.


Hétméteresek: 6/3, illetve 1/0.


Vladan Matic: – Tudtuk, hogy kemény védekezéssel fogjuk magunkat szembe találni a mai napon, mert a kövesdiek magas és erős játékosokat igazoltak a nyáron. Játékban még gyorsulnunk kell, egy kicsit nehéz balkezes nélkül játszani…

Skaliczki László: – A védekezéssel elégedett vagyok, a támadójátékunkon kell javítani, az utolsó passzoknál hiányzott a megfelelő gondolkodás és némi ötletesség. Ugyanakkor azt hiszem, a játékunk a következő, vasárnapi mérkőzésünkön még jobb lesz.További hírek a Sport kategóriából