MKC: Kettővel kaptak ki a Vácott

Radnic 4 gólt szerzett Vácott
Radnic 4 gólt szerzett Vácott
Vasárnap este Vácott szerepelt és veszített a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.

Az élvonalbeli bajnokság 10. fordulója keretében vendégként igyekezett gyarapítani pontjainak számát a matyóvárosi alakulat. Ez azonban elsősorban azért nem sikerült, mert a vendégek nem tudtak átlendülni a holtpontokon.

Jól tartották magukat

Az első félidőben jól tartották magukat a kövesdiek a vidéki rangadón. A Vác ugyan egy-két góllal szinte végig vezetett, de Beniséknek mindig sikerült visszakapaszkodniuk. Nagy akarással küzdöttek, szívvel-lélekkel hajtottak, s bár néhányszor eladták a labdát, sőt technikai hibákat is elkövettek, a zászló azonban állt számukra. A Duna-partiak zártan védekeztek, a találkozó is kemény volt, amit jelzett több kiállítás is. A két „fás” előny a végére alakult ki, ettől viszont még nem dőlhetett hátra a vendéglátó.

A folytatásban

Nem sok hiányzott ahhoz, hogy a vendégek fordítsanak. Ez azért nem történt meg, mert védő- és támadómunkájukból is hiányzott egy kis plusz – éppen annyi, amennyi a pontszerzéshez kellett volna. Kapusteljesítményeik ugyan az első félidőhöz képest feljavultak, de a ziccerek elhibázása, valamint a váciaknak adott „ingyengólok” vereséget eredményeztek. Az MKC tagjai közül most csak Szepesi remekelt, tíz gólja önmagáért beszélt, társai azonban csak a közepesig jutottak.

ÉM-KT

Jegyzőkönyv

Váci KSE – Mezőkövesdi KC
25-23 (13-11)

Vác, 250 néző. V.: Bacs, Bóna.

Váci KSE: Tóth M. – Vasic (1), Asztrasapkin (4), Lendvay (1), Tyiskov (1), Pavlovic (5/1), Császár (2). Csere: Vitáris (kapus), Fekete (2), Joháczi (-), Terenyi (1), Pál G. (3), Munkácsi (-), Kökény (2), Vukicevic (1), Bartók (2). Vezetőedző: Zsiga Gyula.

Mezőkövesdi KC: Liszkai – Benis (3), Grünfelder (-), Antal Sz. (1), Radnic (4), Hajdu G. (3), Szepesi (10/5). Csere: Holló, Volarevic (kapusok), Kovács P. (-), Füstös (1), Kiss R. (-), Molnár F. (-), Trivkovic (-), Ciric (1). Vezetőedző: Skaliczki László.


Kiállítások: 12, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 2/1, ill. 5/5.


Zsiga Gyula: – Nehezen nyertünk. Viszont sokat tettünk a sikerért, amely így különösen értékes.

Skaliczki László: – Sajnálom a sorsdöntő pillanatokat, amelyek nem sikerültek nekünk. Volt tartásunk, nem sok hiányzott ahhoz, hogy ne üres kézzel jöjjünk haza.