MKC: Két pontért mennek Ceglédre

A mezőkövesdiek szerdán elgázolták a Komlót és vasárnap este Cegléden is nyerni akarnak
A mezőkövesdiek szerdán elgázolták a Komlót és vasárnap este Cegléden is nyerni akarnak - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – Vasárnap este vendégként küzd a pontokért a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.

A matyóvárosiak 18 órától veszik fel a küzdelmet a Pest megyei Cegléd otthonában, ahol pontot, vagy pontokat akarnak szerezni. Mesterük, Skaliczki László érdeklődésünkre először visszatekintett a szerda esti, győzelemmel zárult bajnoki találkozójukra:

– A Komló elleni – három vereséget követő – 33-23-as első győzelmünk mindenkinek jót tett. Főleg azért, mert a tíz gól ellenére sem volt teljesen gördülékeny a játékunk, de a lövőformánk már több volt mint biztató. Külön ki kell emelnem a kapusaink teljesítményét, mert mindketten remekül helytálltak. Védekezésünket egyébként megoldottuk, az átlövésekkel szemben a fiúk azt csinálták, amit kértem, amit megbeszéltünk, viszont a „betöréseket” már kevésbé tudtuk elhárítani.

Tanulni kell

A kövesdiek mestere játékuk ritmusát összességében hullámzónak nevezte, hiszen voltak lerohanásaik, a vonalon is jók voltak, a széleken viszont már kevésbé.

– A végére nagy különbség alakult ki, ez örvendetes, ráadásul egy híres mondás szerint a győzelmet nem kell megmagyarázni, tanulni viszont kötelező belőle. Remélem, hogy sportolóink tanulékonyak, és Cegléden még jobban kézilabdáznak majd. Újabb nagyon fontos találkozó vár ránk: a hazaiak saját környezetükben különösen veszélyesek. Gólerősek, gyorsan adogatnak, támadó szellemben küzdenek, remekül építkeznek. Jó egyéni képességekkel rendelkező játékosokat vonultatnak fel, gondolok például Bíróra, Takácsra és Perisicsre, de szélsőik is szélsebesek. Nekünk komoly futóteljesítményt kell felmutatnunk ahhoz, hogy képesek legyünk megállítani őket. Úgy gondolom, hogy vasárnap estére a létező legjobban felkészülünk, mert az MKC számára nagyon sokat jelenthet a meccs, az esetleges újabb diadal. A bajnokság elején vagyunk, nem szabad görcsösen játszanunk, kérem és elvárom a csapattól a felszabadultságot.

A portások dönthetnek

Skaliczki László szerint várhatóan az is döntő lehet, hogy melyik csapat portásai nyújtanak majd jobb pillanatnyi formát. – A kapusok esetében lényeges a százalékos arány, vagyis az, hogy a lövésekből mennyit fognak meg és mennyit nem tudnak menteni – folytatta a szakvezető. – Ezt is mindig be kell kalkulálni, erre is fel kell készülni, ráadásul esetükben olykor szerephez jut a szerencse.

Sikerülhet

A vezetőedző arra figyelmeztetett még, hogy a korábbi eredmények nem számítanak, lényegtelen az előélet is, mert minden találkozó más. Az élvonalban idegenben sehol nem könnyű nyerni, de – szavait idézve – nagyon reméli, hogy ez a mutatvány nekik sikerül majd.

ÉM-KT

Hazament Iránba

A Mezőkövesdi KC játékosai – egy kivételével – Skaliczki László vezetőedző rendelkezésére állnak a vasárnapi meccsen. A kivételt az iráni Pourghasemi jelenti, aki vízumproblémái miatt a hét közben hazautazott. Ugyanis a hírek szerint nem vette észre, hogy lejárt az itt-tartózkodási engedélye… Arra a kérdésre, hogy mikor érkezik vissza, ezt a választ kaptuk Mikulás Gábor klubvezetőtől: „Ha elintézte a papírjait, ugyanis a vízumát csak saját hazájában hosszabbíttathatja meg, Budapesten erre jelenleg nincs lehetősége.”