MKC: Két pont kell a szomszédtól

MKC: Két pont kell a szomszédtól
Mezőkövesd – Fontos bajnoki mérkőzés vár szombat este a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapatára.

A piros-fehérek a mezőkövesdi városi sportcsarnokban 18 órától a HE-DO B. Braun Gyöngyös gárdáját látják vendégül. A 12. forduló keretében sorra kerülő mérkőzés a borsodiak számára fontosabb, persze a hevesiek a matyóvárosban mindig felszívják magukat, ezért nagy csatára van kilátás.

Nagyot léphetnek

– Az egész hetünket a gyöngyösiekre hegyeztük ki – mondta Buday Dániel, a kövesdiek vezetőedzője. – Szerdán a Mol-Pick Szeged ellen edzettünk egy jót, a meccsen játékelemeket gyakoroltunk, az eredmény másodlagos volt. Akadt, akit pihentettem, a többieket forgattam, mindenkit beküldtem a pályára azzal a jelszóval, hogy felszabadultan és bátran kézilabdázzanak. Ezt megkaptam, így a találkozó elérte célját, és az is jól esett, hogy a Bajnokok Ligájában is vitézkedő csongrádiak szakvezetője a sajtótájékoztatón kijelentette, hogy ha ezen az úton haladunk tovább, megkapaszkodhatunk az élvonalban. Szombaton este száz százalékot, vagy humorosan fogalmazva, ettől még többet kell nyújtanunk a két pont begyűjtése érdekében. Most öt egységgel rendelkezünk, több együttes hat pontos, így diadalunk esetén valószínűleg el is mozdulnánk a kiesőhelyről. Mi mindig győzelemre törünk, eltekintve a klasszis társaságokkal szembeni fellépéseinktől, a mostani sikerrel pedig nagyot léphetnénk előre.

Hatvan perces

A hazaiak mestere természetesen többször is látta a gyöngyösieket, akikről így vélekedett:

– Vendégünk erősebb csapat, mint a Komló, amelytől egy góllal kaptunk ki, úgy, hogy nem igazán volt szerencsénk. A Braun jól igazolt, eddig jó eredményeket ért el, az eddigi produkciók persze nem számítanak, mert minden találkozó más. A kézilabdában minden tréner abból indul ki, hogy csapatának hátul stabilnak kell lennie és ebbe beletartoznak a jó kapusteljesítmények is. Amennyiben ezek az óhajok teljesülnek, akkor a második lépcső az, hogy jöjjön az ütőképes támadójáték, a helyzetek megfelelő értékesítésével és a technikai hibák minimalizálásával. A harmadik fontos tényező, hogy minél többet vegyünk el az ellenfél erősségeiből. Megmondtam a fiúknak, hogy hatvan perces összecsapás vár rájuk, a pontok sorsa ugyanis szinte bizonyosan kétséges lesz egészen a hajráig. Vagyis gigászi küzdelem alakulhat ki a lefújásig, amelyet nekünk kell jobban bírnunk és eredményesebben megvívnunk, szóval fontos, hogy helyén legyen a szívünk és az eszünk. Mint mindig, ezúttal is nagyon sokat jelenthet a közönségünk támogatása, ennek jegyében számítunk a minket buzdító hangorkánra.

KT


Pásztor, Kovács B., Radnic

A Mezőkövesd keretének valamennyi tagja játékra jelentkezett. Buday Dániel a szegediek ellen pihentette a kapus Pásztort, Kovács B. szerepeltetését pedig kisebb sérülése miatt nem erőltette, most kettejük bekapcsolása növeli a hazaiak esélyeit. A piros-fehérek nem csak velük erősödhetnek, ugyanis leigazolták Radnicot, aki évekkel ezelőtt már volt a klub játékosa. A horvát átlövő beküldése mégis kérdéses, mert a játékengedélyének megszerzése – a vezetőedző szavait idézve – bonyolult ügy. Buday Dániel pénteken még nem tudta, hogy Radnic esetében szombatig „felszáll-e a füst”.