MKC: Két nap, két pontért

Akt.:
Mekaru (a labdával) góljaival segítheti csapatát Komlón
Mekaru (a labdával) góljaival segítheti csapatát Komlón
Mezőkövesd – Szombat délután Komlón szerepel a Mezőkövesdi KC élvonalbeli férfi kézilabdacsapata.

Az alsóházi rájátszás keretében a 7-14. helyért küzdenek a csapatok. A 10. forduló keretében 17 órakor kezdik a Sport36-Komló – Mezőkövesdi KC mérkőzést, amelyre már pénteken délelőtt elutaztak a matyóvárosiak.

Messze van

– A mintegy 350 kilométeres távolság túl sok ahhoz, hogy a meccs napján menjünk – mondta Skaliczki László, az MKC vezetőedzője. – És ha már ott leszünk, akkor gyakorolni is fogunk, ugyanis nem babra megy a játék, a tét a bennmaradás. Most az idegenbeli fellépéseink vannak soron, ötből négyszer vagyunk vendégek, ez a tény pedig feladja nekünk a leckét. Most még felesleges számolgatni, azt fújni, hogy egy-két siker már elég az NB I-ben való megkapaszkodáshoz, ugyanis ezeket a diadalokat be is kell gyűjteni. A csapatok nagyjából azonos képességűek, az dönt, hogy ki és mennyit tud pluszban nyújtani. Egy trénernek, esetünkben nekem, arra is tekintettel kell lennem, hogy a fiúk ilyenkor részben már magukkal törődnek. Arra gondolok, hogy ki megy, és ki marad, szóval ez is falja az energiát.

Megbeszélték

A mesteredző kijelentette, hogy megbeszélték az Orosházán elszenvedett vereségük tapasztalatait.

– Jó első félidőt produkáltunk, majd a folytatásban védekezésben nyújtottunk kevesebbet az általam várttól – folytatta Skaliczki László. – Annak érdekében, hogy Baranyában pontot, vagy pontokat szerezzünk, elsősorban az átlövőiket kell hatástalanítanunk. Úgy gondolom, hogy képesek leszünk az úgynevezett saját játékunkra, amely célravezető lehet.

Kolodzey Tamás
hirdetés


hirdet�s