MKC: Két másodperc hiányzott a 2 ponthoz

MKC: Két másodperc hiányzott a 2 ponthoz
Balmazújváros, Mezőkövesd – Balmazújvárosban egy pontot szerzett a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata pénteken.


A bajnokság 24. fordulója keretében vívott meccsre szépszámú közönség kísérte el a vendégeket, akik így „otthon” érezhették magukat a hajdúsági sportcsarnokban. A táblázat utolsó helyén álló kövesdiek számára nagyon fontos volt a pontszerzés annak érdekében, hogy a rájátszásra minél több bónuszpontot kaparjanak össze.

A hajrában elhúztak

Ennek megfelelően nagy e­lánnal vetették magukat a küzdelembe, védekezésben sokat mozogtak, támadásszövésben pedig többször is sikerült túljárniuk a hazaiak eszén (6. perc: 1-3). Az MKC később is jól tartotta magát, így maradt az alakulatok közötti kétgólos különbség (10. perc: 2-4). Viszont várható volt, hogy az újvárosiak rákapcsolnak és ez be is következett: vezettek néhány ötletes támadást, s helyzeteiket kihasználva egyenlítettek (16. perc: 5-5), sőt lendületben maradtak és újabb két találatot szerezve már átvették a vezetést (20. perc: 7-5). Ebben az időszakban a borsodiak csak egy akciójukat váltották gólra – ebben a gyöngyösiek kapusa, Paul is ludas volt – ezért kerültek hátrányba. Benisék azonban természetesen nem adták a küzdelmet, és partiban maradtak a Kőnig-Trade csapatával. Skaliczki László a 21. percben (7-6-os hazai előnynél) időt kért és bátor, valamint fegyelmezett játékra buzdította fiait. Az első félidő második szakaszában a matyóvárosiak egalizálták (26. perc: 10-10), a hajrában viszont csak a balmazújvárosiak találtak a ketrecbe és gyűjtöttek számukra megnyugtató előnyt. A harminc perc során a piros-fehérek közül egyedül Grigorjev produkált átlagon felüli teljesítményt, négyszer vette be a vendéglátó hálóját. A folytatásban a pont vagy a pontok érdekében a kövesdieknek egészséges kockázatot kellett vállalniuk, ennek jegyében tartalékaikat is mozgósították. A vendégek egy gólra zárkóztak fel, ezzel jelezték, hogy nem akarnak vesztesen levonulni a pályáról.

Majdnem sikerült

A nyílt sisakos játék következtében hol az egyik, hol a másik kapuba került a labda, miközben élvezte a harcot a publikum. A Kőnig-Trade ismét meglépett, de ez nem zavarta Grigorjevéket, akik szépen araszoltak felfelé és a hajrában átvették a vezetést (60. perc: 23-24). Már-már győztesnek látszottak, de a sors nem akarta, hogy nyertesként vonuljanak az öltözőbe: mindössze öt másodperc volt hátra, amikor az újvárosiak egy szabaddobás után figurát mutattak be, majd kapura lőttek és amikor a labda a hálóba jutott, szinte azonnal megszólalt az összecsapás végét jelző dudaszó. Az egy pont nagyon értékes, bár pici szerencsével kettő is lehetett volna belőle.

ÉM-KT

Jegyzőkönyv

Kőnig-Trade Balmazújváros – Mezőkövesdi KC
24-24 (13-10)

Balmazújváros, 800 néző. V.: Herczeg, Südi.


Kőnig-Trade Balmazújváros: Paul – Kekezovic (1), Vranac (4), Perez (1), Balázs S. (1), István (2), Balda (1). Csere: Bagi (kapus), Pajkó (kapus), Lazic (4), Temesvári (4), Korsós (-), Tomic (-), Oláh G. (6/1), Horváth D. (-), Morva (-). Vezetőedző: Füzesi Ferenc.

Mezőkövesdi KC: Balogh – Szepesi (3), Hajdu G. (-), Trivkovic (3), Radnic (-), Grigorjev (6), Benis (-). Csere: Holló (kapus), Kiss R. (2), Füstös (1), Grünfelder (1), Mekaru (4/2), Antal Sz. (2), Molnár F. (1), Nyitrai (-), Bozoljac (1). Vezetőedző: Skaliczki László.


Kiállítások: 8, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 3/2.


Füzesi Ferenc: – Hullámzó volt a játékunk. Kétszer is nyerésre álltunk, aztán örülhettünk a döntetlennek.

Skaliczki László: – Jól kezdtük a mérkőzést, utána azonban megtorpantunk. Az első félidőben könnyű gólokat kaptunk. A második félidőben jól védekeztünk és a fordulatos mérkőzésen az utolsó utáni pillanat megfosztott minket a 2 ponttól, amelyből 1 lett belőle.
Sporthírek


hirdetés


hirdet�s