MKC: Jó védőmunka nélkül nem megy

MKC: Jó védőmunka nélkül nem megy
Mezőkövesd – Az NB I-es bajnokságban 10. meccsét is elveszítette az MKC férfi kézilabdacsapata.

A sereghajtó kövesdiek a találkozó előtt fogadkoztak, arra készültek, hogy a mindössze 2 pontjukat megduplázzák és ennek szellemében léptek pályára az Orosháza ellen, hazai környezetben, a férfi kézilabda NB I-ben.

Sok gólt kaptak

Vaskó üres kapus találata jelentette a találkozó első érdekességét, majd nem sokkal később Kovács J. büntetőt fogott, a túloldalon pedig Herjeczki vetődve úgy tisztázta Trivkovic lövését, hogy másodszorra kaparintotta meg a labdát (7. perc: 2-2). Eladott játékszer, Vukic kiállítása és Grigorjev testőri feladata adta a hazaiak momentumait. Radnicék emberhátrányban portásukat mezőnyjátékosra cserélték, de nem jártak jól (10. perc: 3-6). Két játékost is kiszórtak a bírák, közben Milas az egész pályát átdobta, labdája azonban a bal kapufán csattant. A mezőkövediek védőmunkája minden volt, csak zárt nem (13. perc: 4-8), és ez aggodalomra adott okot. Az MKC Grünfelder leindításos gólja révén szépített, aztán Lókodi ziccert rontott, utána Kovács J.-t Holló váltotta a háló előtt, Szepesi meg értékesítette hetesét (19. perc: 8-12). Ezután két akcióját sikerrel fejezte be a Mezőkövesd, közben Szepesi elrontotta második büntetőjét (22. perc: 10-12). Herjeczki védett egy nagyot, Radnic szétlőtte a bal kapufát, így a hazaiak hátránya nem csökkent. Az Orosháza komótosan adogatott, játékosai már az óra ellen is játszottak, de Lókodi átlövése besurrant (25. perc: 11-13), így éledtek a hazai remények. A játékvezetők nem fújták a sportágra jellemző hazai pályát, ezért „természetesen” szépen kaptak a nézőktől. Egy gólra zárkózott fel az MKC (Grigorjev volt a tettes) és ezt nyomban orosházi időkérés követte (28. perc: 13-14). A szünet előtt Buday reklamált, kiküldték, Komporályt pedig sérülése miatt letámogatták a pályáról. A dudaszóig maradt a viharsarkiak minimális előnye, amely izgalmas folytatást ígért.

mezokovesd_oroshaza_kezilabda_04

Fej-fej mellett

A szünet után szűk négy perc alatt öt gól született (35. perc: 17-17), ez pedig elég volt a közönségnek arra, hogy harcolásra szólítsa fel kedvenceit. Lókodi hol cifrázta, hol csak egyszerűen lőtt, utóbbi esetben járt jobban (39. perc: 18-18). Buday mellé dobta büntetőjét, majd egy vendéglábat nem fújtak le, az ellentámadásból pedig gól született. Tárkányi kétszer volt eredményes balról (19­20), majd hol az egyik, hol a másik alakulat került emberfórba. A 42. percben Szepesi révén már a matyóvárosiak előnyét mutatta a tábla. A síposok minden ütést következetesen megtoroltak, akár tetszett a játékosoknak és a nézőknek, akár nem. Markoski révén az FKSE visszavette az előnyt (46. perc: 21-22), ekkor Molnár Ferenc rendelte magához egy kis tanácskozásra tanítványait. Az utolsó tíz percre 24-24-gyel fordultak a csapatok, Lókodi kétszer kapufát forgácsolt, Radojevic viszont hálót szaggatott (24-26), a szélső Szepesi azonban középre keveredett és átlövésből szépített. Az idő a borsodiakat sürgette, a küzdelem pedig „oroszlánszerű” volt. Amikor Ferenczi gólt lőtt (28. perc: 25-28), már elment a hajó, ami ezután történt, csak ráadás volt. A fürdővárosiak vereségét megint a sok bekapott találat és a sok közepes egyéni teljesítmény okozta, a csapat helyzete így semmit nem javult, sőt tovább romlott.

– Kolodzey Tamás –

mezokovesd_oroshaza_kezilabda_18


Jegyzőkönyv

Mezőkövesdi KC – Orosházi FKSE-Linamar
28-29 (14-15)

Mezőkövesd, 680 néző. V.: Herczeg, Südi.

Mezőkövesdi KC: Kovács J. – Vaskó (2), Grigorjev (2), Radnic (4), Trivkovic (1), Vukic (-), SZEPESI (5/2). Csere: Holló (kapus), LÓKODI (9), Kiss R. (2/1), Selviasiuk (1), Gulás (-), Kovács B. (-), Grünfelder (2), Pordán (-), Hangyel (-). Vezetőedző: Molnár Ferenc.

Orosházi FKSE-Linamar: HERJECZKI – Komporály (1), FERENCZI (6), Buday (2/1), MILAS (5), Markoski (3), Németh L. (3). Csere: Miklós G. (kapus), RADOJEVIC (6/1), Pásztor M. (-), Oláh T. (-), Morva (-), Döme (-), Bella (-), Németh G. (-), Tárkányi (3). Vezetőedző: Vladan Jordovic.

Kiállítások: 10 perc, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 5/3, ill. 4/2.

Molnár Ferenc: – Nagyon szomorú vagyok azért, mert nagy lehetőséget hagytunk ki. Amikor fej-fej mellett haladtunk, sorsdöntő hibákat vétettünk, és ez elfogadhatatlan a csapat részéről. Egyébként pedig kevés hiányzott a fordulathoz, a sikerünkhöz.

Vladan Jordovic: – Nagyon nehéz mérkőzés volt. Nálunk sérülés miatt sokan hiányoztak, ez megnehezítette a helyzetünket. Jól játszottunk, harcos felfogásban küzdöttünk, sok gólt szereztünk és nagyon értékes pontokat szereztünk.