MKC: Játékosai hájjal kenegették a mezőkövesdi mester szívét

Akt.:
A Komló elleni siker utána jöhet a következő
A Komló elleni siker utána jöhet a következő - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – Szombat este Balmazújvárosban szerepelnek, és pontot remélnek a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdázói.

Az élvonalbeli bajnokság rájátszásos tornája keretében a 7–14. helyért küzdenek a matyóföldiek, akik – a sorozat 4. fordulója keretében – szombaton este 18 órától a hajdúsági városban lépnek parkettre.

Minden jól ment

– Legutóbb, szerdán este a Komló ellen minden jól ment nekünk – kezdte Skaliczki László, az MKC vezetőedzője. – A játékosai hájjal kenegették a szívemet, ugyanis egy tréner mindig arról álmodik, hogy csapata a dobott gólok tekintetében jusson el a harminc körüli terméshez, míg ellenfelét tartsa huszonöt körül. Mi ennek megfeleltünk, sőt a legkényesebb szakmai igényeket is kielégítettük: egyszerűen, de nagyszerűen kézilabdáztunk. Megingások nélkül hoztuk a találkozót, védőjátékunk is összeállt, nem akadt gyenge pontunk. Most nincs más dolgunk, mint az, hogy Balmazújvárosban ugyanilyen produkcióval rukkoljunk ki. A bennmaradásért küzdünk, jól kezdtünk, de még nem lélegezhetünk fel, szorgalmasan kell gyűjtögetnünk a pontokat itthon és idegenben egyaránt. Fellépésünk után rövid szünet következik a bajnokságban, ezért a nyugalmunk érdekében pontra vagy pontokra számítunk.

Kellemes emlék

A matyóvárosiak mester­edzője ezután arról beszélt, hogy kellemes emlékeik vannak legutóbbi balmazújvárosi fellépésükről. Ott ugyanis végig jól muzsikáltak, az utolsó utáni pillanatokig vezettek, aztán a sors úgy rendelkezett, hogy döntetlennel érjen véget az összecsapás.

– Ellenük akkor, különösen a második félidőben, nagyon rendben volt a játékunk – folytatta Skaliczki László. – Az újvárosiakat jól ismerjük, tudjuk róluk, hogy nagyon jó a védelmük, faluk mögött pedig remekül teljesítő kapus áll. Ezért az a legfontosabb feladatunk, hogy támadásban figyeljünk a befejezésekre és jussunk el a „portásig”. Soron következő ellenfelünk legfőbb fegyvere a gyors indítás, a lerohanás, aztán a második és harmadik hullámban zárkóznak fel a lövőik, így nekünk meg kell szerveznünk a visszavonulásunkat, és szintén nagyon fontos, hogy támadásaink befejezését is kontroll alatt tartsuk. Ebbe nem férnek bele a technikai hibák és az eladott labdák, így azt kértem a fiúktól, hogy ezeket felejtsék el.

A mezőkövesdiek keretében mindenki a fedélzeten van, ez pedig tovább erősíti az önbizalmukat.

Kolodzey Tamás


Kézilabda: az alsóház állása

7. Balmazújvárosi KK 3 1 1 1 79-76 13

8. Orosházi FKSE 3 1 2 – 76-75 11

9. Sport36 Komló 3 – – 3 71-83 11

10. Mezőkövesdi KC 3 2 1 – 76-69 9

11. Ceglédi KKSE 3 1 2 – 87-85 9

12. B. Braun Gyöngyös 3 – – 3 71-77 8

13. Eger Eszterházy SZSE 3 2 – 1 74-72 6

14. PLER Budapest 3 2 – 1 74-71 5