Nagyvilág

2010.07.10. 09:05

Százkét halottja van a pakisztáni robbantásoknak

<p>Legkevesebb százketten meghaltak, kilencvennyolcan megsérültek egy pénteki merényletsorozatban Pakisztán északnyugati részén - közölték szombaton helyi illetékesek.</p>

A pakisztáni híradások szerint először egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát, majd egy autóba rejtett pokolgépet hoztak működésbe Jakaghund városában. A detonációk erejétől kormányzati épületek dőltek romba, üzletek váltak a földdel egyenlővé és a romok alatt tucatnyi ember ragadt.

Helyi kórházi források szerint a sebesültek többsége kritikus állapotban van.

Ez volt a legsúlyosabb merénylet Pakisztánban azóta, hogy tavaly októberben egy autóba rejtett pokolgép detonációja legkevesebb 125 ember halálát okozta, amikor a robbanószerkezet felrobbant egy nőkkel és gyerekekkel teli piacon Pesavar városában.

A helyi hatóságok szerint a pénteki merényletek halálos áldozatainak a száma tovább nőhet, mivel sokan vannak még a romok alatt és az esetleges túlélők utáni kutatás még most is tart.

A robbantásokért a pakisztáni tálibok vállalták a felelősséget: közleményük szerint a pakisztáni kormányt támogató idősebb törzsi tagok voltak a célpontok.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!