MKC: Győzelemmel búcsúztak a hazai közönségüktől

Akt.:
Vukic 7 gólt szerzett
Vukic 7 gólt szerzett - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – Mindkét félidőben álmosan kezdett a Mezőkövesdi KC, de sikerült fordítana.

Utoljára játszott hazai pályán ebben a szezonban az MKC NB I-es csapata. A Váci KSE elleni találkozójuknak már nem volt tétje, hiszen búcsúztak az első osztálytól, a vendégek pedig már biztos bennmaradónak számítottak.

Rohamot produkáltak

A váciak kezdték eredményesebben a mérkőzést, a kövesdiek első lövései vagy nem találtak kaput, vagy Vitáris hárította azokat. Igaz, a vendégek sem lőtték be minden helyzetüket, a kövesdiek több labdát szereztek, vagy lövést blokkoltak, vagy Holló védte azokat a kapuban. A 14. percben már 7-4-re vezettek a vendégek, amikor öt perc alatt 6-0-ás rohamot produkáltak a hazaiak, Nagy N. és Kiss R. szélről pontosan fejezték be az akciókat, de Selviasiuk is duplázni tudott beállóból. Janó Pál cserélt, a vendégek időt kértek, de Lókodi kiállítását követően két góllal növelni tudta előnyét a hazai csapat. Vukic egyre jobb lövőformát mutatott és Vaskó is eredményes volt jobbszélről. A félidő utolsó perceiben a veterán Lendvay vezérletével fel tudtak zárkózni a kapust cserélő váciak, négygólos hátrányukból egy maradt, majd jött Vukic és ismét nőtt a kövesdi előny. Volt egy-egy hetes is mindkét oldalon, de amíg Popovic belőtte, Szepesi kihagyta a magáét. A félidő krónikájához tartozik, hogy a 25. percben megsérült Vaskó és Császár, egy ütközés után egyikük sem tudta folytatni a játékot.

Újabb széria

A második félidő első perceiben Topic, majd háromszor Vasic volt eredményes, és fordítani tudott a Vác. Ezt követően viszont egy kövesdi 4-0-ás széria jött, Kiss, Vukics, Nagy és Selviasiuk találataival, majd hat perc alatt négy kiállítást szedett össze a Mezőkövesd, míg a váciak egyet kaptak, ennek ellenére 19-19-es állásról 23-20-ra meglépett a hazai csapat. A váciak még ekkor ki tudtak egyenlíteni, de újra összekapták magukat, Holló több védést is bemutatott, elől pedig Radnic és Grigorjev góljaival tartották a lépést a hazaiak. Az utolsó hat percben 26-25-ről 31-26-ra meglépett ellenfelétől az utolsó két percben emberhátrányban játszó MKC, mindenki hozzátette a maga gólját. Győzelemmel búcsúzott az NB I-től és a hazai pályától a kövesdi csapat.

ÉM-TB

mkc2


Jegyzőkönyv

Mezőkövesdi KC – Váci KSE
31-27 (15-13)

Mezőkövesd, 350 néző. V.: Dobrovits, Tájok.

Mezőkövesdi KC: Holló B. – Nagy N. (5), Grigorjev (1), Radnic (4), Selvaasiuk (5), Vukic (7), Kiss R. (3/1). Csere: Kovács J. (kapus), Szepesi (2), Vaskó (1), Lókodi (-), Grünfelder (1), Trivkovic (-), Kovács B. (-), Pordán (-). Vezetőedző: Janó Pál.

Váci KSE: Vitáris – Vasic (6/2), Tyiskov (1), Topic (4), Koller (1), Lendvay (3), Popovic (6/3). Csere: Drisszi (kapus), Ménfői (2), Császár (-), Czene (-), Stanojevic (4/1), Csicsikalo (-), Pavlovic (-), Kerekes (-). Vezetőedző: Gúnya Péter.

Kiállítások: 12, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 2/1, ill. 7/6.

Janó Pál: – A mérkőzésen lehetett érezni, hogy húsvét van. Nekünk naponta meg kell küzdenünk a motivációval, azt a célt tűztük ki, hogy négy pontot szerezzünk az utolsó négy mérkőzésen. Orosházán nem sikerült győznünk, most arra kértem a játékosaimat, hogy lőjünk harminc gólt, akkor nyerhetünk. A Vác jó csapat, a Komló és a Budakalász is hasonló, de velük sajnos idegenben játszunk. Nagy csata volt, köszönöm a játékosoknak, hogy összeszedték magukat, ezt a tiszteletet megérdemelték a szurkolók. Volt pár nagyon jó teljesítmény is.

Gúnya Péter: – Szezonvégi hangulat volt, aminek nem örültem, hiányoltam azt a szellemiséget, amit a mérkőzés megkívánt.