MKC: Győzelemmel akar búcsúzni a mesteredző és a csapat

Akt.:
Szerdán int búcsút a mezőkövesdiek kispadjának Skaliczki László
Szerdán int búcsút a mezőkövesdiek kispadjának Skaliczki László - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – Skaliczki László szerdán köszön el a Mezőkövesdi KC férfiegyüttesétől.

Az NB I-es bajnokság alsóházi rájátszása keretében a 7–14. helyért küzd a mezőny, melynek tagjai utolsó meccsüket vívják. A Mezőkövesdi KC – Ceglédi KKSE mérkőzést 18 órakor kezdik a városi sportcsarnokban.

Meghatottan

– Két és fél év után ez lesz az utolsó összecsapásom az MKC szakvezetőjeként – kezdte Skaliczki László, majd így folytatta: – A múlt szombaton a szurkolóktól már kaptam egy soha el nem felejthető ünneplést, ez volt az előrehozott ráadás, bizonyára azért, mert a törzsszurkolók néhány tagja vidéken lakik és dolgozik, így szerdán este nem tudnak valamennyien eljönni a szezonzáróra. Milyen érzések kavarognak bennem? Úgy harminc hónapig voltam a matyóvárosban, s ezalatt nyolcvanhét bajnoki találkozón, továbbá tizenhárom Magyar Kupa-fellépésen irányítottam az alakulatot. Sok időt töltöttem együtt a fiúkkal, rengeteget edzettünk, emlékezetes szerepléseink voltak, közben többször okoztunk örömet, mint csalódást. Sokat tanultam a gyerekektől, és hiszem, hogy ők is tőlem, közben növekedett a szakmai kompetenciám. A búcsú mindig fáj, mindig nehéz, mert ilyenkor előtódulnak az emlékek, és az alkalomból csak a szépre és jóra akarok emlékezni. A mondás szerint a búcsú egyben valaminek a kezdete is, nos, nekem pedig majd Békéscsabán, ahol a pályafutásomat folytatom, lesz ez a bizonyos kezdet. A jövőben sok sikert kívánok a klubnak, a vezetőknek, stábunk tagjainak, a játékosoknak, sőt a városnak és minden lakójának is.

Győzelemmel

A tréner ezután röviden szólt a Ceglédi KKSE elleni találkozóról is:

– Természetesen győzelemmel akarjuk zárni a szezont. Célunkat már korábban elértük, bennmaradtunk az élvonalban, kupaszereplésünk pedig bearanyozta tavaszunkat. A rájátszásban óriásit léptünk előre, remek mérleget produkáltunk, nagyszerű mérkőzéseket vívtunk, így elégedetten vonulhatunk majd nyári szünetre. A Pest megyei alakulattal szemben a keret valamennyi tagjának igyekszem játéklehetőséget biztosítani, remélem, hogy senkit nem gátol majd sérülés a pályára lépésben.

Ilyen kudarcra nem emlékszik

A mesteredző nem ment el szó nélkül az MVM Veszprém férficsapatának a BL-döntőben kilencgólos előnyről elveszített mérkőzése mellett sem.

– Hosszú klubpályafutásom és szövetségi kapitányságom alatt ilyen tragédia nem történt velem és az általam irányított csapataimmal. A legnagyobb előnyünk, amikor aztán veszítettünk, a nemzeti együttessel négy gól volt. A vasárnapi mérkőzés a magyar kézilabda Mohácsa, vagy olyan, mint az 1954-es világbajnoki döntő elveszítése, soha nem fogjuk kiheverni. Higgadt véleményt mondani szinte lehetetlen: Kölnben kialakul egy helyzet, szétesett a kommunikáció, megszűnt az interaktivitás, elveszett a ritmus, megbomlott az egyensúly, eluralkodott a tehetetlen görcs. Ami történt, megmagyarázhatatlan szörnyűség…

ÉM-KT