MKC: Felkészülés a bajnokival a bajnokira

Mekaru sem játszhat a szerdai bajnoki mérkőzésen
Mekaru sem játszhat a szerdai bajnoki mérkőzésen
Mezőkövesd – Szerdán pótolják a novemberben elhalasztott Mezőkövesdi KC – Csurgói KK férfi kézilabda NB I-es meccset.

A szerdán 18 órakor kezdődő összecsapást eredetileg november 25-én játszották volna, de „lefújták”. A tavaly őszi időpontban ugyanis a Somogy megyei alakulatra nemzetközi kupakötelezettség várt, az EHF-sorozat pedig természetesen felülírta a honi élvonalat. A találkozót később ide-oda pakolták, majd a klubok február 10-ben állapodtak meg.

Vendégesély

A mérkőzés esélyese a vendégcsapat – annak ellenére, hogy a matyóvárosiak nagyszerű napot fogtak ki az orosházi Magyar Kupa-fellépésükön, és ebből kiindulva lenne keresnivalójuk. Igen ám, de a szabályok köteleznek: a versenykiírás szerint a csapatokban csak azok a játékosok léphetnek pályára, akik az eredeti időpontban érvényes igazolással rendelkeztek. Ennek szellemében az MKC nem dobhatja frontba Baloghot, Bozoljacot, Grigorjevet és Mekarut, őket ugyanis később „szerezték”.

– Az tagadhatatlan, hogy a csapatépítés szempontjából ez nagy hátrány – mondta Skaliczki László, a piros-fehérek vezetőedzője. – Mi ugyanis már előretekintünk, a rájátszásra készülünk, a második szakaszra kell ütőképes csapatot összehoznunk. Az a célunk, hogy minél több bónuszpontot vigyünk magunkkal, s ehhez az alapszakaszban legalább két társaságot meg kell előznünk. Ennek jegyében a Csurgó ellen nem eredményben, hanem játékban gondolkozom. A hiányzók remekül teljesítettek Orosházán, így igazán jó lett volna, ha most is bevethetem őket, de ez nem megy. Felesleges keseregni, azzal az állománnyal „főzök”, amelyik a rendelkezésemre áll. Az NB I szempontjából az orosházi bravúr sajnos nem számít, és az ott produkáltból nem lehet kiindulni. A fiúknak mondtam, de maguktól is tudják: meg kell tartanunk státuszunkat a legmagasabb osztályban, így kell hozzáállnunk a télhez, tavaszhoz.

Két fontos lépés

A mesteredző ezután szóba hozta a szombati fordulót mint a „vízválasztónak” számító hatvan percet:

– A kupában megtettük az első lépést, szerdán pedig szombat estére hangolunk. Az Eger SBS Eszterházy SZSE látogat majd hozzánk, és ellenük már nem mondhatjuk ugyanazt, mint a Csurgó ellen. A hevesieket mindenképpen le kell győznünk, más választásunk nincs. Az Eger ellen bevethetjük az új szerzeményeinket, akik nyilván nagy lökést adnak majd csapatjátékunknak. Szóval négy nap, két találkozó, két fontos fellépés, két kitárulkozás a közönségnek.

Mert azt mindig mondom, hogy mi a publikumért vagyunk, kérem is a nagyérdeműt, hogy szurkoljon nekünk, értünk.

A mögöttünk hagyott hónapokban dolgoztunk éppen eleget ahhoz, hogy most végre learassuk ennek a munkának a gyümölcsét – úgy, mint Orosházán. A televízió nyilvánossága előtt mutattuk meg, hogy legények vagyunk a gáton, és ennek jegyében kell tovább haladni.

-Kolodzey Tamás-


Aki van, lesz is

Az MKC-ben minden hadra fogható játékos egészséges, s a tréner reméli, hogy szerda estig senkit nem döntenek le a vírusok.

– A nem szerepeltethető játékosunk kedden és szerdán is tréningen vesz részt, a többiek „kicsit” mozognak és videóznak – mondta Skaliczki László.
Sporthírek


hirdetés


hirdet�s