Helyi közélet

2013.05.13. 14:10

A nap Észak-előfizetője: Bálint István

Miskolc - Olvasónk, a 72 esztendős Bálint István 1998-tól él Léhen, előtte közel három évtizeden át Miskolc Hejőcsaba városrészében volt az otthona.

Miskolc - Olvasónk, a 72 esztendős Bálint István 1998-tól él Léhen, előtte közel három évtizeden át Miskolc Hejőcsaba városrészében volt az otthona.

"A megyei történésekről illik tájékozódni, s ezt természetesen az Északból teszem meg!" - mondja. Sport, hírek, politika - sorolja István, ám utóbbi annyira már nem érdekli, mert "túl zűrös és mindenki mindenkire rosszat mond..."

Elárulja azt is, hogy mivel sajnos Léhen tulajdonképpen megszűnt a sport és nem igazán van szórakozási lehetőség, ezért lapunk mellett elsősorban a televízió maradt, mint időtöltés. Az újságot a kézbesítő reggel 6 órakor viszi nekik, és ha úgy alakul, akkor nem kávét kortyol mellé... Persze nem ül egész nap lapunkkal a kezében Bálint István, hiszen a kert és az állatok bőven adnak munkát neki a ház körül. Megtudtuk azt is, hogy a felesége szeret kirándulni, azonban mostanában már az autó sebességmérőjét lesi, ha nekivágnak egy-egy túrának.

A léhi Bálint-család egyébként négy gyermekkel és hét unokával büszkélkedhet, akik mindannyian itt a megyében, Miskolc környékén élnek. Ők is szeretik az Északot, ami abban is megnyilvánul, hogy a szülői házban időzve rendre megfejtik a keresztrejtvényt lapunkban. "A feleségem gyakran egy hét alatt többet süt, mint egy szakács, vagy egy cukrász" - utal előfizetőnk arra annak kapcsán, hogy a neje mely oldalainkat forgatja érdeklődve. Bálintné ugyanakkor beküldi a nyereményjátékokat is. kiderül még, hogy a szomszédba is jár az ÉM, ezért aztán ha olyan cikkek vannak a lapban, akkor bizony van mit megbeszélnie a léhi "északosoknak".

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában