MKC: Egy félidőnél is többet bírtak Szegeden

Akt.:
MKC: Egy félidőnél is többet bírtak Szegeden
Miskolc – 40 feletti újoncot avatott a kapuban a Mezőkövesd élvonalbeli férfi kézilabdacsapata.

A férfi kézilabda NB I alapszakasz 16. fordulójában az egyik hazai nagyágyú, a Mol-Pick Szeged vendége volt kedden este a Mezőkövesdi KC együttese. A meccs előtt repültek a kabalák, 25 zsáknyi jött össze a Délmagyarország napilap és a Mol-Pick Szeged közös akcióján, amit karácsony előtt majd a rászoruló családok kapnak meg. Hetes párbaj vezette be a meccset, a 10. percben már ötöt lőttek a csapatok. A kedd hajnalban a franciaországi Bajnokok Ligája-meccsről hazatérő szegedi együttes nem volt friss, így sokáig szoros volt a bajnoki, a 18. percben Parrondo félpályás gólja – ezután még egyszer lőtt egyet az üres kapuba – után sikerült 3 góllal meglép­nie a pályaválasztónak, 8-5. A félidő hajrájában Antal gólja után azonban ismét a borsodi együttesnél volt az előny (12-13), 30 perc után pedig döntetlen volt az eredmény, ami némileg meglepő volt, és annak köszönhető, hogy a Mezőkövesd lelkesen és sokkal üdébben játszott, mint ellenfele.

Fordulás után

Füttyszóval indult a félidő, a mezőkövesdiek percekkel később jöttek ki az öltözőből, mint kellett volna, már az ellenőr is elindult értük. Ennek folyományaként Skaliczki edző sárga lapot kapott, a késéssel összefüggésben. Nem pörgette a tempót a Kövesd, a Szegednek pedig egyetlen dolog lebegett csak a szeme előtt, lejátszani ezt a bajnokit. 15-15-ig bírta tartani a lépést a dél-borsodi csapat a Szegeddel, aztán jött egy hazai 4-0-s hazai sorozat, és ezzel tulajdonképpen el is dőlt meccs. A 45. percben Piotr Wyszo­mirski megszerezte első szegedi gólját, a lengyel válogatott kapus a szegedi hatosról ívelt a kövesdi kapuba. De a túloldalon is volt egy kis kapus show: az ezen a poszton gondokkal küszködő MKC alapból csak Hollóra számíthatott (Volarevic és Liszkai pár napja távozott a klubtól), ám a negyven év feletti klubmenedzser, Rapi Róbert lehetőséget kapott Skaliczki mestertől. A sportember csak nemrég állt újra edzésbe, és ez volt élete első NB I-es meccse… A második félidő második felében már csak az volt a kérdés, hogy mekkora különbséggel nyer a szegedi együttes. Tíz lett a vége úgy, hogy a hazaiaknál Ilyés, Källman és Bombac pihenhetett – utóbbi csak heteseket dobni ment fel a pályára.

DM-SR


Jegyzőkönyv

Mol-Pick Szeged – Mezőkövesdi KC
33-23 (13-13)

Szeged, 1500 néző. V.: Felhő, Öcsi.

MOL-Pick Szeged: WYSZOMIRSKI (1) – Mindegía (1), ZUBAI (3), Blazevic (-), PARRONDO (4), Thiagus Petrus (2), Csuruvija (3). Csere: Bombac (6/6), Prodanovics (2/1), ANCSIN (4), ROBLEDO (4), Hegedüs (2), Fekete (-). Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Mezőkövesdi KC: Holló – Benis (3/3), Kovács P. (1), Trivkovic (3), Hajdu (2), Radnic (1), Szepesi (1). Csere: Rapi (kapus), Grünfelder (-), ANTAL (4), Radnic (1), FÜSTÖS (5), Kozina (-), Kiss (2/1), Kovács B. (-). Vezetőedző: Skaliczki László.

Hétméteresek: 7/7, ill. 5/4.

Kiállítások: 4 perc, ill. 6 perc.

Juan Carlos Pastor: – Fáradtak voltunk, de megtettük, amit kellett, megnyertük a meccset.

Skaliczki László: – A meccs pozitívuma: több mint egy félidőn át tartottuk a lépést a hazai csapattal.