MKC: Csak tizenketten voltak, ki is kaptak tizenhattól

Akt.:
Mezőkövesdi KC vs. Csurgói KK
Mezőkövesdi KC vs. Csurgói KK - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – Volt esélyük a pontszerzésre az új szerzeményeit nélkülöző mezőkövesdieknek.

Úgy tűnt, hogy a tavaly november 25-ről elhalasztott NB I-es férfi kézilabda mérkőzés pontjai már a bemelegítéskor eldőltek. A hazaiak – a szabályok szerint – nem küldhették pályára újonnan igazolt játékosaikat (Baloghot, Bozoljacov, Grigorjevet és Mekarut), akik az eredeti időpontban még nem voltak az MKC tagjai. Így mindössze tizenketten vették fel a versenyt a komplett gárdával felvonuló somogyiakkal szemben, mégis kevés hiányzott a nagy meglepetéshez.

Csurgói kényelem

Pillanatok alatt elhúzott a Csurgó, s ezt a mindenhonnan lövő Cavornak köszönhette a vendégcsapat (2. perc: 1-3). Gyorsvonati sebességgel adogatott a honi élvonal egyik legjobb alakulata, amely hetesből Gazdag révén is betermelt kettőt (7. perc: 3-6). Antal Sz.-t csúnyán nyakon vágta Hadziomerovic, akit nyomban kiállítottak, akárcsak a túloldalon Grünfeldert, szintén ütésért. Kimaradt kövesdi ziccert követően Antal Sz. vágta be a hozzá pattant labdát, majd Trivkovic is gólt lőtt és már nem is volt olyan csúnya az állás (13. perc: 6-7). Jött a balkezes Cavor, majd Gazdag szokásos hetese (6-9), így visszaállt a rend a pályán. Bartucz spárgázott néhányat, közben volt vendégleindítás, majd Skaliczki László – aki a hírek szerint esélyes a férfi válogatott szövetségi kapitányi posztjára – időt kért. Füstös kétszer remekül célzott, egyszer szétlőtte a jobb kapufát (21. perc: 8-11), aztán Dimitrievski egymás után kétszer iratkozott fel a gólszerzők közé (28. perc: 9-15). Trivkovic a szünet előtt eltévesztette a bal alsó sarkot, végül Benis és Szepesi hozta ötre az első félidőt.

Zsinórban négyszer

A szünet után meglepő fordulat következett: az MKC zsinórban négyszer vette be a csurgói hálót (34. perc: 15-16), jött is a dunántúli időkérés. Elpuskázott hazai támadásokkal Cavor-gólokkal folytatódott, és máris visszaállt a korábbi rend (38. perc: 15-19). Holló remekül portáskodott, társai pedig újra rákapcsoltak, szépen araszoltak előre, sőt Grünfelder révén egyenlítettek, sőt a vezetést is átvették (46. perc: 21-20). Erre senki nem számított a vendégoldalon, ezért a Csurgónak újra kellett gombolnia a kabátot. Hamar fordítottak is egyet a meccs menetén (52. perc: 21-24). Érdekes, változatos és izgalmas volt a hajrá, amelyben tucatnyi támadásból sem született gól. Holló tartotta mínusz kettőn a borsodiakat, akik nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért. Skaliczki László a bírákkal cirkuszolt, csapata ezért kapott két percet és bár a mesteredzőnek igaza volt, de szövegelésével sajátjait hozta hátrányba (58. perc: 23-25). A pontokat végül a vendégek vitték el, a csupaszív és helyenként jól kézilabdázó MKC-nek viszont volt tartása és ez erőt adhat az alakulatnak már a fontos szombati találkozóra.

Kolodzey Tamás


JEGYZŐKÖNYV

Mezőkövesdi KC – Csurgói KK

24-26 (11-16)

Mezőkövesd, 380 néző. V.: Bán, Szloska.


Mezőkövesdi KC: Holló – Benis (2), Antal Sz. (3), Trivkovic (4), Grünfelder (2), Hajdu G. (5), Szepesi (2/1). Csere: Kiss R. (-), Füstös (3), Molnár F. (-), Horváth R. (-), Radnic (3). Vezetőedző: Skaliczki László.

Csurgói KK: Bartucz – Gebhardt (1), Cavor (6), Mota (1), Hadziomerovic (1), Faluvégi (4), Gazdag (6/3). Csere: Székely M. (kapus), Herbert (-), Pazin (-), Pordán (2), Hanusz (-), Dimitrievski (3), Döme (-), Mikita (-), Nagy M. (2). Edző: Sótonyi László.


Kiállítások: 6, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 5/3.


Skaliczki László: – Enyém a felelősség, enyém a vereség. Gratulálok a csurgóiaknak.

Sótonyi László: – A mérkőzést háromszor nyertük meg, de csak két pontot kaptunk érte. Az döntött, hogy a kritikus pillanatokban volt tartásunk.
hirdetés


hirdet�s