MKC: Csak 3 góllal nyert a Tatabánya az MKC ellen

Szepesi 3 gólt szerzett Tatabányán
Szepesi 3 gólt szerzett Tatabányán - © Fotó: ÉM-archív
Mezőkövesd – Szerdán este papírforma-vereséget szenvedett a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.

Az élvonalbeli bajnokság 15. fordulójának dunántúli kirándulása nem sok jót ígért a bennmaradásért küzdő vendégek számára, akik a listavezetőhöz látogattak. A két alakulat közötti tudásbeli különbség az összecsapás elején gólokban is kifejezésre jutott: a Grundfos Tatabánya KC a 14. percben már 7-2-re elhúzott, és ekkor sokan arra tippeltek, hogy a hazaiak kiütik a matyóvárosiakat, ez azonban később nem következett be. Skaliczki László, az MKC vezetőedzője magához rendelte fiait, és rendet teremtett az első időkérése során.

Sort cseréltek

A vendéglátó együttes szakvezetője sorcserét hajtott végre, tehette, hiszen hosszabb kispadja révén úgy gondolta, hogy a Tatabánya gyakorlatilag már megnyerte a meccset. A publikum azonban nem várt fordulatot láthatott, a szűkös kerettel rendelkező MKC ugyanis lábra állt. Grünfelderék jól védekeztek, Holló több labdát fogott, támadásban pedig Benisék két szép lerohanást is produkáltak és általános meglepetésre 14-12-re felzárkóztak. Ezt a szakaszt is időkérés követte: a Tatabánya próbálta meg rendezni sorait. És az eredmény akár még szorosabb is lehetett volna, ha a dél-borsodiak ötletesebb akciókat vezetnek és kihasználják lehetőségeiket, a rendezett védelemmel szemben pedig kreatívabban kézilabdáznak.

Majdnem meglepetés

A folytatásban sem változott a játék képe, bár a 34. percben a Grundfos öt góllal „elszaladt”, de ezzel el is lőtte puskaporát. Utána feltámadtak Radnicék, és folyamatosan csak két-három találatos hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Az 51. percben, 21-19-nél, ha szerencsésebbek a vendégek, akkor egalizálhattak volna. Néhány ziccert kihagytak és ezzel „segítettek” a táblázatot vezető gárdának. A borsodiakra rá sem lehetett ismerni: aki azt várta, hogy újra gyengélkedni fognak, mint hazai környezetben a Balatonfüreddel szemben, nagyot tévedtek. Óriási akaraterő, mindent elsöprő küzdeni tudás, sőt helyenként jó játék jellemezte a Mezőkövesdi KC szerda esti teljesítményét. Az más kérdés, hogy ezért nem járt pont, de nem is ez volt a vendégek célja. Csapatként átlagon felülit produkált a megkapaszkodásért harcoló Skaliczki-legénység, egyénileg pedig Holló volt az, aki repítette őket.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

Grundfos Tatabánya KC – Mezőkövesdi KC
27-24 (15-12)

Tatabánya, 800 néző. V.: Bócz, Wiedemann.

Grundfos Tatabánya KC: Mijatovic – Pásztor (5), Krszmancsics (3), Juhász Á. (-), Bodó (7), Mazák (2), Vujovic (4). Csere: Borbély (kapus), Diaz (1), Crnoglavac (1), Katzirz (1), Törő (1), Lele (-), Dénes (-), Szöllősi (2). Vezetőedző: Vladan Matic.

Mezőkövesdi KC: Liszkai – Szepesi (3), Hajdu G. (5), Radnic (7), Antal (1), Füstös (-), Benis (5/2). Csere: Holló (kapus), Kovács B. (-), Kovács P. (1), Kiss R. (-), Gründelfer (1), Molnár F. (-), Trivkovic (-), Ciric (1). Vezetőedző: Skaliczki László.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 3/2 a vendégeknél.

Vladan Matic: – A várttól nehezebben adta meg magát a vendégcsapat. Az igazsághoz tartozik azonban, hogy mi gyengébb produkcióval rukkoltunk ki attól, amit reméltem.
Skaliczki László: – Most tovább nyújtottuk azt a játékot, amelyet a Balatonfüred ellen 40 percig csináltunk. A találkozó jól illett az idegenbeli fellépéseink sorába, mert az elejét leszámítva ott lihegtünk ellenfelünk nyakán. Betöréseink jól működtek, viszont nehezen lőttük át a hazaiak védőfalát. Bodót nem tudtuk tartani, ez meghatározó volt a végeredmény szempontjából, míg nálunk Radnic gólerőssége bíztató a jövőre nézve.
Sporthírek


hirdetés


hirdet�s