MKC: Balkezes játékosokat várnak

Akt.:
Előkerült a labda is az első MKC-edzésen
Előkerült a labda is az első MKC-edzésen - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – Hétfőn munkához láttak a matyóvárosiak NB I-es férfi kézilabdacsapatának tagjai.

Hétfőn délután kevéssel fél öt után Skaliczki László vezetőedző köszöntötte a lelátóra felült játékosokat, majd Mata Tibor klubelnök jelenlétében ismertette az erőgyűjtés menetrendjét.

Hathetes program

– Az első három hetet a kondicionális képességek fejlesztése mellett a taktikai repertoár kialakítására fordítjuk – kezdte a vezetőedző. – Ezalatt várhatóan kiegészül a keretünk, ugyanis jelenleg csak tizenkét felnőtt játékosunk van. A többiek fiatalok, a jövő reménységei, őket igyekszünk minél magasabb szintre hozni.

Arra a kérdésre, hogy milyen posztra, vagy posztokra várnak sportolókat, Mata Tibor így felelt:

– Úgy fogalmazok, hogy egy-két balkezes fiút keresünk. Akik elígérkeztek hozzánk, azok máshová mentek, ezért tovább nézelődünk a „piacon”.

A klubvezető szavait Skaliczki László lapunknak ezzel toldotta meg:

– Harmincnyolc bajnoki mérkőzés, továbbá Magyar Kupa-találkozók várnak ránk, a nagy igénybevételhez pedig a jelenlegi állomány még „vékony”…

Bemelegítés és foci

A küzdőtéren közben rövid bemelegítést végeztek az MKC tagjai, majd teremfoci következett. Néhányan nagyon jól bántak lábbal a labdával, a „kettesekről” azonban kiderült, hogy a labdarúgásból bizony nem élnének meg.

– Házi feladatot mindenki kapott, ennek elvégzését felesleges ellenőrizni, hiszen ezen a szinten már valamennyien tudják a dolgukat – folytatta a szakmai munka első számú felelőse. – Most, hogy emelték a létszámot és a korábbi tizenkettő helyett tizennégyes lesz a mezőny, elsősorban a csapat építésére törekszünk majd. Természetesen még nem tudjuk, hogy mire leszünk jók, egy szezon sikerességét, vagy sikertelenségét számos tényező befolyásolhatja. Gondolok a sérülésekre, az eltiltásokra, a formaingadozásokra, de ide sorolhatom az anyagi eszközök meglétét, esetleg hiányát is. A kézilabdában az alapot a védekezés adja, ezt tartjuk elsősorban szem előtt, és ha ezen a téren rendben leszünk, akkor húzhatjuk fel az emeletet. Elsődleges célként várhatóan a biztos bennmaradás kiharcolását tűzzük ki.

A mesternek szóba hoztuk az EHF Kupában való indulást, amelyből, mint ismeretes, semmi nem lett. Skaliczki László erről így vélekedett:

– Reménykedtünk, hogy nemzetközi játéklehetőséghez jutunk. Ez szakmailag és az utánpótlás-nevelés szempontjából is perspektívát jelentett volna, de indulásunk különböző okok miatt meghiúsult, így már nincs értelme annak, hogy emiatt siránkozzunk.

Molnár, a „kétlaki”

Az MKC szakmai stábja az előző idény óta nem változik. Skaliczki László munkáját Molnár Ferenc másodedzőként segíti, de ifj. Skaliczki László is a „fedélzeten” lesz, ha nem is mindig. A klubnál erőnléti (Halmai Csaba) és kapusedző (Holló Tibor) szolgálja még a minél eredményesebb szakmai munkát. Újság továbbá Mezőkövesden, hogy juniorjaikat ezúttal az NB II-ben indítják, a gárdát pedig Molnár Ferenc dirigálja majd.

– Kolodzey Tamás –

 

Az első edzésen részt vettek:

  • Kapusok: Liszkai Szilveszter, Mate Volarevic.
  • Jobbszélső: Kovács Péter.
  • Jobbátlövők: Grünfelder Péter, Kovács Bence.
  • Irányítók: Aleksander Ciric, Tomislav Radnic.
  • Beállósok: Darko Trivkovic, Antal Szabolcs, Molnár Ferenc, Kiss Roland, Nyitrai János.
  • Balátlövők: Hajdú Gábor, Füstös Attila, Fábián Roland.
  • Balszélsők: Szepesi István, Herczegh János.

Később csatlakoznak a kerethez:

  • Benis Bence, Holló Balázs (a Dél-Koreában zajló Universiadén szerepelnek).
hirdetés


hirdet�s