MKC: Amelyik jobbat nyújt, továbbjut

Akt.:
A négybe kerülhetnek
A négybe kerülhetnek
Mezőkövesd – A legjobb négy közé jutásért küzd a kupában ma este a Mezőkövesdi KC együttese.

A matyóvárosiak ismét eljutottak az ígéret földjére a Magyar Kupában, s az a 17 óra 45 perckor Orosházán kezdődő, televíziós mérkőzésen dől el, hogy bekerülnek-e a legjobb négy közé.

A napfény íze

– Tavaly ott voltunk a négyes fináléban, ha úgy tetszik, megéreztük a napfény „ízét” és most ismételni akarjuk a sporttörténelmet – mondta Skaliczki László, az MKC vezetőedzője. – A továbbjutásról egy mérkőzés dönt, s mivel az NB I-ben az Orosháza FKSE-Linamar előttünk van, a hazaiak az esélyesek, ezt ki kell mondanunk. Viszont nekünk jó az iksz, ez meg a malmunkra hajthatja a vizet. A mondás szerint: navigare necesse est, azaz hajózni szükséges, így felesleges a lebonyolítási renden rágódni, ez van, ezt kell szeretni, ehhez kell igazodni.

A mesteredző ezután megemlítette, hogy együttese egy év alatt szinte kicserélődött, ennek ellenére a legjobbakat remélik:

A célokat szolgálta

– Szép szakmai feladat hárult rám a holtidényben – folytatta Skaliczki László. – Egyrészt be kellett építenem az új fiúkat, másrészt a pihenő időszak után erőnlétileg szintén fel kellett hoznom őket, hogy a formába hozást már ne is említsem. A nyolc gyakorló mérkőzésünk mindegyike ezeket a célokat szolgálta: dolgoztunk egymás ellen és kiválasztott ellenfelekkel, közben fokoztuk védekezésünk hatékonyságát, mert ez az alfája és az ómegája az egyenletes teljesítménynek. Arra is hangsúlyt helyeztünk, hogy rendszerbe foglaljuk átlövő játékunkat és végső soron „mindent”. Ha azt nyújtjuk, amit tudunk, ha kijönnek az ideális dolgaink, akkor nem félek. Az a gárda fog továbbjutni, amelyik szerdán este, műkorcsolyanyelven mondva, jobb kűrt fut majd.

Az MKC-ben Molnár Ferenc szereplése, húzódása miatt, kétséges, Kovács Péter lába pedig gipszben van, így hosszú ideig pihenni fog.

– ÉM-KT –
hirdetés


hirdet�s