Friss hírek

2009.06.19. 17:32

Bombagyárosok: nyáron lehetnek újabb meghallgatások

<p>Még a nyáron újabb ügyészi meghallgatások lehetnek az áprilisban elfogott bombás csoport tagjainál. A csoport tagjai négyes fokozatú szigorított őrizetben vannak, mindenféle kapcsolattartáshoz - kivéve az ügyvédekkel való kapcsolatot - ügyészi engedély kell. Ennek a csoportnak volt az alapítója az ügyészség szerint a pénteken előzetes letartóztatásba helyezett Budaházy György.</p>

Novozánszky Ilona, a csoport egyik tagjának ügyvédje a Független Hírügynökség kérdésére elmondta: nyáron további meghallgatások lesznek a gyanúsítottaknál, talán kiderül, hogy kire mit tud rábizonyítani az ügyészség. Ennek alapján augusztus első felében - az előzetes letartóztatások lejártával - derülhet ki, hogy melyikük marad előzetesben és esetleg ki védekezhet szabadlábon.

A gyanúsítottak egyébként 4-es fokozatú szigorított őrizetben vannak. Ez azt jelenti, hogy ügyfele például - aki a védő szerint "kishal" az ügyben - beszélőre is bilincsben, három őr kíséretében mehet, levelezéshez, rokonokkal való kapcsolattartáshoz, csomagküldéshez pedig ügyészi engedély kell.

Az ő csoportjuk kapcsán fogták el Budaházy Györgyöt, a radikális nézeteiről ismert férfit, de arról a híresztelésől nem tud semmit, hogy valaki esetleg a csoportból vallott volna rá - mondta Novozánszky Ilona. Ügyfele egyébként Budaházyval kapcsolatban eddig semmit nem mondott neki - tette hozzá.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a csoport négy tagját Pest megye több településén áprilisban, az ötödik tagot májusban fogták el. Náluk találták azokat a robbanószerrel töltött focilabdákat - valójában időzített bombákat - amelyeket Budaházy György utasítására két országgyűlési képviselő házánál akartak felhasználni. Budaházy Györgyöt szerdán délután vették őrizetbe és pénteken előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság. A Központi Nyomozó Főügyészség szerint ugyanis Budaházy György volt az, aki létrehozta és vezette a csoportot, amely országgyűlési képviselők elleni támadásokkal akarta befolyásolni a parlamenti döntéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!