MKC: Alakul a keret és a program

Mezőkövesd – Még van kiadó hely, poszt a Mezőkövesdi KC-nál, de az idő nem sürgeti a klub- és a szakvezetést.

Amint arról már írtunk: nyolc játékos maradt (Holló Balázs, Szepesi István, Tomislav Radnic, Darko Trivkovic, Alexej Grigorjev, Grünfelder Péter, Kiss Roland, Kovács Bence) a férfi NB I előző szezonját nyolcadikként záró Mezőkövesdi KC együttesénél. Távozott az együttestől Benis Bence (?), Dusan Bozoljac (?), Balogh Tibor (Csurgó), Füstös Attila (Csurgó), Antal Szabolcs (Orosháza), Hajdu Gábor (SG Insignis Handball WestWien), Kovács Péter (Békés Drén KC) és Mekaru Atsushi (Spanyolország).

Tornák, meccsek

Az érkezők listáján egyelőre két név szerepel; Kovács János (kapus, Eger SBS Eszterházy), illetve Nagy Norbert (jobbszélső, Ferencváros). A dél-borsodiaknál az elkövetkezendőkben még erősítést terveznek jobbszélső, jobb­átlövő, beállós, bal­átlövő és irányító poszton. Sietnie nem kell a klubvezetésnek, illetőleg a szakmai stábnak, ugyanis a Mezőkövesdi KC szűk egy hónap múlva, július 20-án kezdi el a felkészülést a következő, 2016/2017-es szezonra az új edző, Molnár Ferenc vezetésével.

A programban szerepel egy egyhetes edzőtábor július 25-től (Törökszentmiklós), két torna (augusztus 20–21., Szigetszentmiklós, valamint augusztus 26–28., Orosháza), továbbá tervben van több edzőmérkőzés, például a Ferencvárossal, a Ceglédi EKK-val, az ÓAM-Ózdi KC-vel. A bajnokság szeptember 10-én indul.

ÉMSporthírek