Friss hírek

2011.03.30. 21:00

Korhatári besorolás miatt elmarad a Tanár úr kérem !

<p>A Magyar Televízió a korhatári besorolás módosítása miatt elhalasztja Mátyássy Áron új tévéfilmje, a Tanár úr kérem! vasárnapra tervezett televíziós premierjét - közölte az MTV. Az Index.hu szerint ennek köze van ahhoz, hogy a filmbe beledolgozták nemcsak a Tanár úr, kérem!-et, hanem az Utazás a koponyám körül című regényt is. A probléma ebből adódhat a hírportál szerint, mert az orvost alakító Pindroch Csaba megműti Karinthy agyát, és ezt mutatják is.</p>

A filmet gyártó Budapest Film és a koprodukciós partner Magyar Televízió képviselői az elmúlt hónapokban folyamatosan egyeztettek annak érdekében, hogy a film minden szempontból megfeleljen a támogatói szerződésben vállalt ifjúsági tévéfilm kategóriájának. Az újravágott tévéfilmet a véleményezésre felkért Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a IV. kategóriába sorolta, azaz 16 éven aluliak számára nem ajánlott. Így a jogszabályok szerint a film 21 óra után tűzhető csak műsorra - közölte az MTV.

Az NMHH határozata alapján, a módosuló korhatári besorolás miatt a filmet az eredetileg tervezett délutáni időpontban nem lehet vetíteni, ezért április 3-i premierje elmarad. A Tanár úr kérem! televíziós bemutatójának új időpontjáról időben értesíti a sajtó képviselőit az MTV.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!