MKC: A védőfal megbontása figuratív játékot igényel

Akt.:
MKC: A védőfal megbontása figuratív játékot igényel
Mezőkövesd – Ma este hazai környezetben küzdenek a pontokért a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdázói.

Az élvonalbeli pontvadászat 14. fordulója rangadót hoz a matyóvárosiaknak: Benisék a Balatonfüredet 18 órától látják vendégül.

– A napokban bogácsi borlovag lettem – újságolta Skaliczki László, a mezőkövesdiek vezetőedzője. – Az ünnepség szép és felejthetetlen volt, mindig szívesen fogok visszaemlékezni rá. A program és az azt követő beszélgetés ugyancsak jól sikerült, és mivel a fotók már kikerültek a közösségi portálokra, több olyan üzenetet kaptam, amely így kezdődött: „Lovag Skaliczki László!” Egy szó, mint száz, már ilyen tisztségem is van.

Nem állnak valami jól

A mesteredző ezután rátért a szombat esti derbire, a Balatonfüredi KSE elleni összecsapásra:

– Először megjegyzem, hogy a Balatonfüred az esélyes, hiszen válogatottakkal érkezik hozzánk. Ráadásul utolsó bajnoki meccsükön a Pler ellen váratlan fiaskó érte őket, így nyilván felpaprikázott állapotban látogatnak Mezőkövesdre. Nem állunk valami jól a táblázaton, különösen az orosháziakkal szemben itthon elszenvedett vereség ért minket váratlanul. Legszívesebben azt mondanám, hogy a Balaton-partiakkal szemben kell kiköszörülnünk a csorbát, de ez nem ilyen egyszerű vállalkozás.

A jelenben élnek

Skaliczki László soros ellenfelüket így jellemezte:

– Mivel gyorsak, kedvelik a lerohanásos, nagy iramú játékot. Védelmük feszes, belsőiket jól segítik a szélsőik, ráadásul magasak, jól tömörülnek és száz kiló fölötti emberekkel dolgoznak, kispadjuk pedig hosszú. A felsoroltak miatt szinte minden ellenfelüknek meggyűlik velük a baja, bár kivételek is akadnak, hiszen a kézilabdában is kikaphat olykor a jobbik fél.

Nekünk megkülönböztetett figyelmet kell szentelnünk a kulcsembereikre, védőfaluk megbontása részünkről figuratív és színes játékot igényel. Ha kellően tudunk koncentrálni, ha pluszokat nyújtunk, akkor üstökön ragadhatjuk szerencsénket, persze csendesen leszögezem azt is, hogy a jelenben élünk. Az valószínű, hogy élvezetes csata lesz, ezért szép számú közönséget várunk, a publikum döntő része pedig minket fog támogatni, s ez is sokat jelenthet.

– ÉM-KT –


Mulasztottak

A mezőkövesdi játékosok közül Radnic és Volarevic edzéseket hagyott ki, de szombati szereplésük több mint valószínű. Skaliczki László arra panaszkodott, hogy a válogatott szereplése miatti szünet ezért nem úgy alakult, ahogyan akarta, szavait idézve – mely szerint szegény ember vízzel főz – azonban nincs idejük a kesergésre, a panaszkodásra.
hirdetés


hirdet�s