MKC: A menü szegedi szalámi, de ki tudja, milyen csípős?

Akt.:
A Tatabánya ellen 1 pontot szerzett az MKC
A Tatabánya ellen 1 pontot szerzett az MKC
Mezőkövesd – Szerdán 18 órától a Mol-Pick Szegedet fogadja a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.


A negyedik fordulónál tartanak az együttesek a férfi élvonalban, s eléggé sűrű a program: a dél-borsodiak a múlt szerdán a Grundfos Tatabánya KC alakulatát látták vendégül, szombaton Csurgón léptek pályára, ma pedig az egyik honi sztárgárda elleni ütközet következik a Kavicsos-tó partján (aztán szombaton a B.Braun Gyöngyös otthonában küzdenek Trivkovicék).

Nagy odaadással

– Gyorsan jönnek a mérkőzések, elég feszített a tempó – mondta lapunknak Skaliczki László, a mezőkövesdiek szakvezetője. – Ez akkor nem olyan nagy gond, ha egy csapat kész, és elég bő a kerete, de nekünk még idő kell ahhoz, hogy a nyáron érkezettek teljesen beépüljenek, és nincs két, két és fél sorunk, mint a Csurgónak, vagy a Balatonfürednek. Egy pár emberen van mindig a teher, szóval ilyen helyzetben gondolkodni kell azon, hogy miként osszuk be az erőt, az energiát, mikor pörgessük fel jobban a tempót. Aztán van egy olyan védekezési formációnk, amely nagyon emészti az energiát, igaz, azzal sok hibára kényszerítjük az ellenfelet, legutóbb a csurgóiakat. Az eltelt meccsek megmutatták a gyakorlottság hiányát a pályán való együttműködésben, összjátékban, hiszen akad még olyan ember, aki másként gondolkodik bizonyos helyzetben. Viszont annak örülök, hogy mindenki nagy odaadással készül, a küzdőszellem megjelenik a mérkőzéseken.

Néha jó dolog

Az MKC szakvezetője a továbbiakban is szót ejtett a sorozatukról, aztán azt mondtuk a trénernek – mintegy rátérve a mai összecsapásra –, hogy a Szegednek sokszor nem volt könnyű dolga, sokszor megszenvedett Mezőkövesden

– A sorsolás után láttuk, tudtuk, hogy az első öt fordulóban nem lesz könnyű a feladatunk, hogy bravúr kell majd a pontszerzéshez, tehát az, hogy pontot vettünk el a Tatabányától, ebbe a kategóriába tartozott – tette hozzá Skaliczki László. – Ez önbizalmat ad, adott a játékosnak, aki látja, hogy ha mindent megtesz, akkor lehet sikert elérni, legfőképpen a velünk azonos képességű vagy tőlünk kicsivel jobb csapat, csapatok ellen. Igen, volt, hogy a Szeged nem nyert itt nagyon, és néha jó dolog szimpatikus vesztesnek is lenni. A meccseken jobbára a játékosok formája dönt, hogy milyen teljesítményt mutat a kapus, a szélsők, az átlövők, ez meghatározza az adott mérkőzés képét. Az, hogy mi volt a múltban, már kevésbé érdekes, kevésbé érdekel, a mának próbálok élni, hogy a csapatom mindig lépjen egy picikét előrébb, hogy látható legyen az a stratégia, ami mentén haladunk. A Szeged iramkézilabdát képvisel, támadó szellemű a védekezése, jól olvassák a meccset. Széleken, beállóban, vagyis a vonalon nagyon jók, az irányítók határozottan mozgatják a többieket, a lövők lerohanásból is kiválóan lőnek.

Velük kapcsolatban nem az van, hogy kiveszünk egy-két embert, rájuk készülünk, mert náluk van kétcsapatnyi, szinte azonos tudású kézilabdázó, ha az egyiket leveszed, jön helyette kettő… Ezenkívül létezik egyfajta tekintélytisztelet is, ezt is be kell kalkulálni.

ÉM-MI

 

Kézilabda: a férfi NB I állása

1. Balatonfüredi KSE 3 3 – – 92-63 62. Csurgói KK 3 3 – – 84-76 63. Grundfos Tatabánya KC 3 2 1 – 82-64 5

4. Ceglédi KKSE 3 2 1 – 83-78 5

5. Váci KSE 3 2 1 – 84-81 5

6. Mol-Pick Szeged 2 2 – – 70-52 4

7. Orosházi FKSE-LINAMAR 3 2 – 1 76-67 4

8. Mezőkövesdi KC 3 – 1 2 67-87 1

9. Balmazújvárosi KK 2 – – 2 54-58 0

10. B. Braun Gyöngyös 2 – – 2 53-62 0

11. Sport 36-Komló 3 – – 3 71-81 0

12. PLER-Budapest 3 – – 3 71-93 0

13. Eger SBS Eszterházy 3 – – 3 58-83 0Sporthírek