MKC: A második hevesi felvonás

Akt.:
A pillanatnyi forma dönthet
A pillanatnyi forma dönthet
Mezőkövesd – Vasárnap 17 órától Egerben játszik NB I-es bajnokit a Mezőkövesdi KC.

Egri napokat tart a héten a Mezőkövesdi KC együttese: a matyó gárda szerdán Magyar Kupa-találkozót vívott a hevesi megyeszékhelyen, vasárnap pedig a bajnokság 8. fordulójában ugyancsak a Kemény Ferenc Sportcsarnokban lépnek küzdőtérre Hajduék a helyi SBS Eszterházy ellen. Előzetesen gondolta, hogy ilyen sima lesz a szerdai találkozó, a továbbjutás? – kérdeztük Skaliczki Lászlót, a kövesdiek vezetőedzőjét.

– Egyáltalán nem – kezdte a szakvezető. – Az első fél­időben nagyon jó, fegyelmezett játékot mutattunk, kevés technikai hibával, jó kapusteljesítménnyel. A második félidőben kicsit görcsösebb lett az Eger, a négy góltól nem tudtak közelebb jönni, sőt jobban kinyílt az a bizonyos olló. A meccs vége már örömjátékot hozott, de közel sem volt ennyi különbség a két csapat között, csak most nekünk jött ki jobban a lépés, mi akartuk jobban a továbbjutást.

Nem úgy, mint régen

Amikor két gárda ilyen rövid időn belül kétszer is találkozik, az edzők azért vigyáznak arra, hogy ne adjanak ki mindent magukból, főleg akkor, ha a második, a bajnoki mecc­s a fontosabb.

– Mi nem vagyunk annyian, mint az Eger, szűkebb kerettel dolgozunk – tette hozzá Skaliczki László. – Ők adhattak egy-két embernek bővebb pihenőt szerdán, azoknak, akik eddig keményen tolták a szekeret. Nálunk megvan az alapcsapat, az alap­gondolatok, ha ez elég az aktuális napon, akkor elég, ha nem, nem. A végén azért mindenki játszott, de nagy variálásra nincs mód. Egyébként is a taktikának csak a technikába beágyazva van jelentősége, amilyen lehetőségek adódnak, azokat kell realizálni. Már nem úgy van, mint régen, hogy elbújik egy csapat, egy edző, és az ellenfél nem tudja, mit csinál, manapság már adott a technika, mindenki kielemez mindent és mindenkit. Új ötletet ki lehet találni, akár egyik napról a másikra is, de előbb meg kell nézni, hogy működik-e, aztán meg is kell valósítani. Ráadásul még ott van a labda, ha az egész nincs szinkronban, akkor nem fog működni. Ilyen szinten már az határoz, hogy ki koncentráltabb, ki hoz több jó döntést, kinél jönnek a bravúrok, hol nagyobb az egység.

Nagy taktikai csata

Mind az MKC, mind az Eger eddig négy pontot gyűjtött a bajnokságban, vagyis aki nyer, az – legalábbis ideiglenesen – megszilárdíthatná helyét a középmezőnyben.

– Valóban, ez a mérkőzés nekünk és az egrieknek is hihetetlenül fontos – nyomatékosította Skaliczki László. – A hevesiek hazai mérlege elég biztató, a Csurgó elverése mindenképpen figyelemre méltó. A PLER-től bravúrpontokat hoztak, ami bizonyosan megnövelte az étvágyukat. Mi az első, füredi meccset leszámítva jól harcoltunk, szükség lesz az elmúlt hat mérkőzésen mutatott megalkuvás nélküli játékra, elszántságra a párharcokban. Nagy taktikai csatára készülünk, döntő lesz, hogy védekezésben ki fogja a maga akaratát megvalósítani, mert jórészt az itt elkövetett hibák révén jönnek, jöhetnek a könnyű gólok.

– Molnár István –

 
hirdetés
hirdet�s