MKC: A Kövesdnek szerencsét hozott a huszonegyes

Mezőkövesd – Vendégként döntetlent harcolt ki a hét végi fordulóban a kövesdiek férfi kézilabdacsapata.

Az NB I-es bajnokság 5. fordulójának keretében szomszédvárak csaptak össze Gyöngyösön. A matyóvárosiak az előző szezonban kiváló mérleget értek el a hevesiekkel szemben (hat mérkőzésükből négyet megnyertek), így ezúttal is pontot, vagy pontokat akartak gyűjteni.

Lőtávolban maradtak

Az első félidő első szakasza fogáskereséssel telt. Mindkét alakulat kiadta a jelszót: arccal a biztonságos védekezés felé. Ennek jegyében kevés gól született, és minden találatért nagyon meg kellett dolgozni a játékosoknak (12. perc: 3-3). A folytatás jobban sikerült a Gyöngyös számára: az erős kerettel rendelkező hazaiak átlövésekből és szélekről szerzett gólokkal megléptek (19. perc: 6-4), és fölényük állandósult. Ebben az időszakban a vendégek több ziccert hibáztak el, így nem tudtak lépést tartani a B.Braun együttesével. A különbség azonban a szünetre nem vált behozhatatlanná, így Skaliczki László vezetőedző lelkesítette is fiait, s mint később kiderült: a fejmosás hatott.

A második félidőre Liszkait (aki nagyon jól védett, de elfáradt) Holló váltotta az MKC kapujában. A játék képe Benisék minden erőfeszítése ellenére sem változott. A vendéglátó gárda hosszú percekig három góllal vezetett (43. perc: 17-14), majd amikor a 48. percben 20-15-öt mutatott az eredményjelző, Debre Viktor csapata elkönyvelte a győzelmet és a vele járó két pontot.

Remekül zártak

A mezőkövesdiek azonban nem adták fel, és mindent megtettek azért, hogy ne kelljen vereséggel hazatérniük. Folyamatosan csökkentették hátrányukat, míg Semikovék csak egy gólra voltak képesek. Ennek ellenére úgy tűnt, hogy a Gyöngyös 21-20-ra megnyeri az összecsapást, hiszen már csak 8 másodperc volt hátra. Ekkor Skaliczki László időt kért és kiosztotta a „lapokat”. Fiai pedig remekül zártak Hajdunak, aki felemelkedett és átlövésből, 8 méterről a kapuba vágta a játékszert – ekkor már csak 2 másodperc volt hátra. A végső dudaszó után a ven­dégjátékosok egymás nyakába ugrottak, és a hatvan szurkolójuk hatalmas éljenzésben részesítette kedvenceit. Az idegenben gyűjtött újabb pont értékes lesz majd a végelszámoláskor.

Az MKC tagjai közül ezúttal Hajdu, Benis, Szepesi és a két kapus, Liszkai, valamint Holló tette a legtöbbet a döntetlenért, de társaikra sem lehetett panasz.

ÉM-KT


JEGYZŐKÖNYV

B.Braun Gyöngyös – Mezőkövesdi KC

21-21 (12-9)

Gyöngyös, 900 néző. V.: Bacs, Bóna.


B.Braun Gyöngyös: Tamási – Szalafai (2), Marczinkó (3), Juhász K. (3), Debreczeni (-), Bali (2), Varsandán (3). Csere: Hudák (kapus), Mester (4), Semikov (1), Nagy B. (2/2), Koller (1), Sándor Á. (-), Falcón (-), Kovacsics (-). Vezetőedző: Debre Viktor.

Mezőkövesdi KC: Liszkai – Benis (5/1), Grünfelder (1), Hajdu (7), Antal Sz. (1), Ciric (-), Szepesi (4/1). Csere: Holló (kapus), Füstös (1), Radnic (2), Kiss R. (-), Molnár F. (-), Trivkovic (-). Vezetőedző: Skaliczki László.


Kiállítások: 14, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 3/2.


Debre Viktor: – Nagyon sajnálom az elveszített pontot. A már megnyert mérkőzést engedtünk ki a kezünkből a mumus szomszédvárral szemben.

Skaliczki László: – Nem tagadom, hogy a szerencse is közrejátszott abban, hogy kiharcoltuk a döntetlent. A nagyon értékes egy pontért azonban sokat tettünk
hirdetés
hirdet�s