MKC: A huszonhét gól sok, a tizenkilenc meg kevés

Akt.:
Stankovic (22) két gólig jutott az MKC-ban
Stankovic (22) két gólig jutott az MKC-ban - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – A papírformának megfelelően kikapott a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi-kézilabdacsapata.

A bajnokság hetedik mérkőzésére a Ferencvároshoz látogattak a matyóvárosiak, akik arra készültek, hogy megnehezítik a válogatottakat is felvonultató zöld-fehérek dolgát, tervük azonban nem vált valóra.

Felzárkóztak

A meccs eleje még jól sikerült a vendégeknek. A 3. percben 2-2 volt az állás, ebben az időszakban minden támadás góllal végződött, majd jöttek a sárga lapos figyelmeztetések, valamint a rontott és a védett lövések. Ettől kezdve azonban csak a hazaiak voltak a pályán: 8-3-ra elhúztak, a piros-fehérek pedig csak egyszer tudtak a kapuba találni, célzásaik ugyanis rendre célt tévesztettek. Buday Dániel időkéréssel igyekezett megtörni a Fradi lendületét. Törekvése sikerrel járt, hiszen kiegyenlítetté vált a játék, sőt a jól küzdő kövesdiek szépen araszoltak felfelé (22. perc: 10-7). Különösen a szélvész gyors Menyhárt okozott sok kellemetlenséget az FTC-nek. A hazaiak elkapkodták akcióikat, vagy Pásztor I. állta útjukat.

Kovács P., majd Kovács B. találatával a 25. percben 10-9-ra alakult az állás, így egyszeriben nyílttá vált az összecsapás. Váltakozó játékot hoztak a szünet előtti percek, amelyek kiegyenlített küzdelmet hoztak.

Nem dobtak hetest

A szünet utáni percek nem sikerültek a borsodiak számára. A fővárosiak kapusa minden labdájukat megfogta, támadásban pedig jeleskedtek a társai (36. perc: 16-11). Újabb mezőkövesdi időkérés következett, majd ismét egyensúlyba kerültek a társaságok (41. perc: 17-13). Szorgoskodtak Jógáék, de a holtpontokon nem tudtak átlendülni. Az 52. percben 20-17-re zárkózott fel a vendégcsapat, a hajó viszont ettől kezdve elment, ugyanis bő hat percig nem született MKC-gól, míg a budapestiek zsinórban rezegtették meg a hálót (58. perc: 26-17). A hajrá adok-kapok játékot hozott, az egyetlen pozitívum az volt, hogy a Mezőkövesdi KC-nek végül sikerült tíz gólon belül maradnia. A Buday-legénység mezőnyjátékosai közül csak ketten nyújtottak átlagon felülit, ez pedig kevés volt az üdvösséghez. A végig rendkívül sportszerű mérkőzés érdekessége, hogy a kövesdiek mindössze egy kiállítást kaptak, és egyetlen büntetőt sem tudtak kiharcolni, ez is ritkaság az élvonalban.

ÉM-KT


Rodic (a labdával) góljaira is szükség lesz
Mezőkövesd - Hatodik NB I-es bajnoki meccsét szombaton este a fővárosban játssza­­­­ a Mezőkövesdi KC gárdája. A fürdővárosiak 18 órától a Ferencvárosi TC otthonában lépnek pályára. A vendégeket már nem nyomja a nyeretlenség terhe, ugyanis a múlt heti fordulóban hazai környezetben diadalmaskodtak...