MKC: A hetedikből nyolcadik lett

MKC: A hetedikből nyolcadik lett
Mezőkövesd – Véget ért az NB I-es férfi kézilabda-bajnokság a Mezőkövesdi KC számára.

A mezőkövesdiek számára a rájátszás utolsó fordulójának tétje az volt, hogy hazai környezetben kiharcolják-e az alsóházi első, vagyis a hetedik helyet. Ehhez már egy döntetlen is elegendő lett volna, a produkció azonban nem sikerült, így a borsodiak „csak” a nyolcadik helyen kötöttek ki.

Óriási hangorkán

Annak ellenére, hogy a mérkőzést egy időben kezdték a szomszédban zajló NB II-es labdarúgó meccsel, szép számú közönség gyűlt össze. Az MKC törzsszurkolói remek hangulatot teremtettek a csarnokban és folyamatosan azt fújták, hogy „mi vagyunk veletek, gyerünk gyerekek”.

Az első félidőben nem is volt gond, a hazaiak végig vezettek két-három góllal. Az elején a Gyöngyös másfél perces támadásokat vezetett: a pálya minden szegletében nagy küzdelem alakult ki, és az átlövők mellett a szélsők is jeleskedtek. A 10. percben Lókodi betermelte harmadik gólját (6-3), de a B. Braun együttese lábra kapott és a 17. percben egyenlített (8-8). Mindkét csapat játékosai kiváltották „vállalkozói igazolványaikat”, a pályán lévők ugyanis nyílt sisakkal rohamoztak és még a reménytelen helyzetekből is bátran lőttek kapura. Tetszést aratott Nakhayenka ejtése, míg a túloldalon Nagy Bence negyedszer volt eredményes (19. perc: 9-9). Eladott labdák után Pálos emberhátrányban szerzett vezetést, majd a kövesdi időkérést követően kissé takaréklángra kapcsoltak a csapatok és percekig nem rezdültek a hálók. A heves játék magával ragadta a publikumot, a szurkolók pedig hálásak voltak minden szép megoldásért. Skaliczki László vezetőedző, szokásának megfelelően, felváltva védette kapusait, akik ziccereket is fogtak. A 26. percben egy rontott büntető után Ilic másodszor is elvállalt egy hetest, és ezúttal nem hibázott (26. perc: 12-11). A 27. percben Vasic a jobb oldalról átment a balra, közben egyik kezéből áttette a másikba a labdát, végül pedig ballal, a bal felső sarokba bombázott (13-11). Mivel erre két vendégtalálat volt a válasz, az erőkézilabda ikszet hozott a szünetig.

Hatra csak eggyel

A szünet után állva maradt az MKC (37. perc: 15-18), majd a Gyöngyös nem siettette a játékot, komótosan adogatott. Ekkor talán senki nem gondolta, hogy Radnicék negyedóra alatt 8-1-es szériát produkálnak és 24-20-ra elhúznak. A pályán apait-anyait beleadtak a játékosok, így volt minden, ami szem-szájnak ingere: pankráció, vita, veszekedés, dulakodás, olykor alig tudtak rendet teremteni a játékvezetők, akiknek még az időmérő szerkezet vacakolásával is meg kellett birkózniuk. Molnár F.-nek a beállós posztjáról szerzett nagyszerű találata után feltűnt a láthatáron a hazai győzelmet és klubcsúcsot jelentő 7. hely beállítása, de az 55. és a 60. perc között filmszakadás érte a matyóvárosiakat. A hevesiek ebben az időszakban hatszor vették be a hazaiak hálóját, míg az MKC erejéből csupán egy gólra futotta. A lefújás után elszabadultak az indulatok a küzdőtéren, végül békét kötöttek a szomszédvárak és véget ért az idény, melynek során alapvetően kitettek magukért Skaliczki László tanítványai.

– Kolodzey Tamás –

Jegyzőkönyv

Mezőkövesdi KC – B. Braun Gyöngyös
25–26 (13–13)

Mezőkövesd, 700 néző. V.: Hargitai, Markó.

Mezőkövesdi KC: Volarevic – Vasic (2), Grünfelder (1), Radnic (3), Trivkovic (1), Lókodi (3), Pálos (5). Csere: Holló (kapus), Liszkai (kapus), Szepesi (1), Cuzic (1), Terenyi (-), Molnár F. (1), Nakhayenka (1), Ciric (5), Ilic (1/1). Vezetőedző: Skaliczki László.

B. Braun Gyöngyös: Tamási – Ménfői (-), Bakos (-), Czina (-), Debreczeni (2), Varsandán (5), Nagy B. (11/3). Csere: Hudák (kapus), Frey (-), Szalafai (3), Sándor Á. (1), Tóth Á. (3), Iváncsik Á. (-), Hajdu (-), Koller (-), Simon B. (1). Vezetőedző: Debre Viktor.

Kiállítások: 14, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 3/1, ill. 4/3.

Skaliczki László: – Nem koncentráltunk megfelelően, ezért buktuk el a mérkőzést a hajrában. Többet azért nem mondok, mert akkor kifogásokat keresnék az igencsak fájó kudarcunkra.

Debre Viktor: – Hullámzó, ugyanakkor változatos és nagyon küzdelmes mérkőzést játszottunk. A végsőkig kiélezett csatában a szerencsésebb csapat nyert és végre mi voltunk ez az alakulat.


A rájátszás végeredménye

7. B. Braun Gyöngyös 12 4 14 799–797 28

8. Mezőkövesdi KC 12 2 16 755–796 26

9. Ceglédi KKSE 11 2 17 829–890 24

10. PLER Budapest 8 3 19 740–835 19

11. KT Balmazújváros 7 5 18 708–810 19

12. Sport36-Komló 6 4 20 723–845 16