MKC: A helytállás a cél Komlón

Akt.:
Ősszel izgalmas meccset játszott egymás ellen a két gárda
Ősszel izgalmas meccset játszott egymás ellen a két gárda - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – Idény végi és harapós komlói hangulatban játszik a Mezőkövesdi KC csapata.

Komlóra látogat vasárnap a Mezőkövesdi KC, hogy 18.00-tól a Sport36-Komló vendégeként lépjen pályára a férfi kézilabda NB I 24. fordulója keretében.

Az élvonalbeli küzdelmekben mindkét csapatnak ez lesz a huszonötödik mérkőzése (előrehozott bajnokik miatt), a baranyaiak 19 ponttal hetedikek és bennmaradók, a kövesdiek 7 ponttal az utolsók, és kiesők. A két csapat érdekes meccset játszott fordított párosításban, az őszi mérkőzésén a komlóiak egy időn túli hétméteressel nyertek Kövesden. A mostani összecsapásnak hazai szempontból a helyezés megtartása (a tizenegyedik Vác három ponttal van lemaradva), a vendégeknél az utolsó előtti helyre való előre lépés lehet a tétje, illetve a játékosoknak a jövőjük szempontjából is lényeges lehet, hogy jó formát mutassanak. Ráadásul az MKC-nél ott van az utolsó négy fordulóra kitűzött négypontos cél, ennek eléréséhez még két egység hiányzik.

– Bravúr kell ahhoz, hogy pontot szerezzünk Komlón. Ellenfelünknek jó játékosaik vannak, akik csapatként nagyon jól működnek, fegyelmezettek, nagyon kevés technikai hibával játszanak, jók a kapcsolataik a beállókkal és jó balkezesük is van. Zártan védekeznek, jó kapusaik és gyors szélsőik vannak, bár nem sok kontragólt szereznek. Ráadásul nem könnyű ellenük játszani az otthonukban, az ottani szurkolók által teremtett hangulat miatt sem – mutatta be az ellenfelet Janó Pál, a Mezőkövesdi KC vezetőedzője.

Az edző elárulta, az öltözői hangulat a Vác elleni győzelemnek köszönhetően javult, de érezni, hogy már csupán két mérkőzés van hátra a bajnokságból. A szakvezető abban bízik, hogy a másik csapat sem lesz teljesen ott fejben, illetve, hogy játékosai helytállnak, és nem szaladnak bele egy nagy vereségbe.

Mint a Vác ellen

– Felkészültünk a mérkőzésre, de most picit több a sérültünk, sokba került nekünk a múltkori két pont. Remélem, hogy Vaskón kívül – aki a héten nem tudott edzeni, mert a lábát fájlalta – nem lesz más hiányzónk. Lókodi ezen a találkozón is ott lesz, de ugyanúgy csak védekezésben kap egyelőre szerepet, mint a Vác ellen – mondta Janó Pál.

ÉM-TB