MKC: a győzelembe kell menekülnie a csapatnak

Akt.:
Szepesi (középen) sokat tehet a hazaiak sikeréért
Szepesi (középen) sokat tehet a hazaiak sikeréért - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – A 3 pontos Mezőkövesdi KC a 10 ponttal rendelkező Sport36-Komlót fogadja.

Az összecsapást az NB I-es férfi kézilabda-bajnokság 11. fordulója keretében szombaton 18 órától a matyóvárosi sportcsarnokban rendezik. A hazaiak számára létkérdés a győzelem megszerzése, ugyanis jelenleg a kiesést jelentő 13. helyen tanyáznak – bár pillanatnyilag már annak is örülnek, hogy nem sereghajtók.

Fényt látnak

– Nagyon nagy várakozás előzi meg részünkről a mérkőzést – jegyezte meg Molnár Ferenc, a Mezőkövesdi KC vezetőedzője. – A Vácott szerzett 1 pontunk után felcsillant a fény az alagút végén és ennek jegyében így folytatom: hiszem, hogy ez a bizonyos fény megvilágítja majd a további utunkat. Most jönnek azok a mérkőzések, amelyeket meg kell nyernünk ahhoz, hogy elmozduljunk a veszélyes zónából. Háromszor is verhető alakulatokkal mérjük össze tudásunkat és az az álmunk, hogy ezeken 6 pontot gyűjtünk. Mivel nehéz helyzetben vagyunk, csak ebben az esetben tudunk felzárkózni a többiekhez. Csapatként és egyénileg is boldog karácsonyt szeretnénk magunknak, és ami a kézilabdát illeti: ezt megtehetjük, de nagyon csipkednünk kell majd magunkat. A sort a Komló ellen kezdjük, és a „szenesek” ellen nem elég az 1 pont, mint Vácott, most mindenképpen 2 egységre van szükségünk.

A szakvezetőnek szóba hoztuk a sportági alaptételt, mely szerint első a védekezés, és ezt a Duna-partján megvalósították, „csak” 26 gólt kaptak, szemben a korábbi meccseiken összeszedett 30 körülivel.

– Úgy kell ügyeskednünk, hogy csak 20–25 között zördüljön a kapunk – folytatta Molnár Ferenc. – Legutóbb védekezést váltottunk, az úgynevezett nyitott elhárításra tértünk át, és ez javuláshoz vezetett.

Nyugodtak lesznek

A Komló „páholyban” van a táblázaton, és a vendégek számára ez előnyökkel, de hátrányokkal is járhat. Erről így vélekedett a tréner:

– Igen, nyugodtak lehetnek, nekik nincs veszíteni valójuk, nagy kérdés, hogy ez miként hat majd rájuk. Félni nem fognak, de mi sem, hiszen nem vagyunk ijedősök. Eddig nekünk nem ment a játék itthon, leszámítva a balmazújvárosiak kiütését, most végre fordítani akarunk ezen a tendencián. A hazai pálya előnyökkel szolgál, de ezeket be is kell váltani. Azt tudjuk, hogy a Komló minden találkozója szoros volt, vagyis nehéz hatvan perc vár ránk. A fiúknak elmondtam, hogy ha betartják a taktikai utasításaimat, pontokhoz fogunk jutni. Szakmailag egyszerű a képlet: vendégünket rutinos játékosok alkotják, védelmüket nehéz áttörni, ha pedig támadnak, bátran átlövik a falakat. Nekünk szűrnünk kell, ez vezethet eredményre, meg a kapusok jó teljesítménye. Portásainknak most sokat kell hozzátenniük a játékhoz. Az is fontos, hogy ne adjuk el a labdákat, ne vétsünk technikai hibákat és értékesítsük kínálkozó lehetőségeinket.

Nagy sérült

Az MKC 15 játékossal várja a meccset, Nagy N. sérülése miatt maródi.

ÉM-KT