Sport

2016.02.21. 20:27

MVSC: Az első szettben jól küzdöttek

Kaposvár, Miskolc - Kaposvárott szenvedtek vereséget a zöld-fehérek élvonalbeli női röplabdázói.

Kaposvár, Miskolc - Kaposvárott szenvedtek vereséget a zöld-fehérek élvonalbeli női röplabdázói.

Az NB I-es bajnokság 20. fordulója keretében vasárnap délután Somogy megyébe látogattak a miskolciak. A találkozó első játszmájában hamar magához ragadta a kezdeményezést a Kaposvár, az MVSC pedig ekkor még önmagát kereste. Öt pontos hazai előny után a vendégek magukhoz tértek: pontosan támadtak, nyitásfogadásuk pedig feljavult. Úgy tűnt, hogy az egyetemiek mégis könnyen behúzzák a szettet, mert 22-15-re „megléptek”, viszont az Albrecht gárdája nem adta olcsón a bőrét: keményen koncentrált és szépen araszolt felfelé, zsinórban öt poént csinált. Ezután kapták össze magukat az otthoniak, akik végül nyertek, de az MVSC-t is dicséret illette, mert betegeik távollétében remekül játszott.

Könnyen ment

A második szett az elsőhöz hasonlóan indult, majd a somogyiak lendületét és nagy nyomását már kevésbé viselték el miskolciak. Hét, majd tizenegy ponttal húztak el Pintérék, akik nem lazítottak, fegyelmezetten és pontosan röplabdáztak. Mivel az MVSC nyitásfogadása és feladó munkája is kívánni valót hagyott maga után, a Diamant ezekből visszatámadva simán hozta a szakaszt. A harmadik felvonás forgatókönyve megegyezett a másodikéval, sőt a vendégeken ekkor már kiütközött hosszú utazás miatti fáradtság is.

ÉM-KT

Jegyzőkönyv

l. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – Albrecht-Miskolci VSC-MVSI

3:0 (21, 11, 10)

Kaposvár, 100 néző. V.: Horváth, Mezőfy.

l. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem: Pós, Rák, Duduka Ingrid, Pintér, Pedrauzim, Jezerviczki. Csere: Csitári (liberó), Duduka Inez, Hanusz. Vezetőedző: Mészáros Péter.

Albrecht-Miskolci VSC-MVSI: Kiss V., Kiss E., Zsofnyák, Nagy Zs., Kovács G., Mészáros. Csere: Sinai (liberó), Urbán. Vezetőedző: Kerekes Attila.

Mészáros Péter: – Megérdemelten nyertünk. Vendégünk az első szettben fejtett ki nagy ellenállást, utána már mi uraltuk a játékot.

Kerekes Attila: – Az első játszma után kicsit jobbra számítottam a második és a harmadik felvonásban. Keressük az okát, hogy miért estünk vissza.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!