MK: 4 között a DVTK!

Simon ismét gólt szerzett
Simon ismét gólt szerzett
Zalaegerszegi döntetlenje után a jövő héten a Loki ellen folytathatja a Diósgyőr a labdarúgó Magyar Kupában.  ZTE-DVTK 06-07 MK video video

Lesznek-e debreceni napok Diósgyőrben? – ez volt a kérdés a meccs előtt. A Magyar Kupa negyeddöntő első mérkőzésén Miskolcon 2-1-re nyert a DVTK a Zalaegerszeg ellen, és amikor szerdán este a két csapat kifutott a visszavágóra Zalaegerszegen, már tudható volt, hogy a párharc győztese a Debrecen ellen játszik az elődöntőben, a jövő héten kedden.

Az már az első percekben kiderült, hogy jó kis meccset láthatnak a szurkolók, hiszen az első tíz percben mindkét csapat egy-egy góllal jelezte, hogy komolyan gondolja a továbbjutást az MK elődöntőjébe. A zalaiak laza hátsó alakzata ellen – amely sokszor fogyatkozott három főre – volt területe játszania a DVTK-nak, és a Douva élt ezzel a lehetőséggel.

A mérkőzés első góljának megszerzése után ziccerpasszt adott Simon Attilának, aki újra előnyhöz jutatta a vendégeket. De ezzel még nem volt vége a Douva parádénak, a piros-fehérek csatára bő fertályórával ezután újabb gólt szerzett, és ezzel olyan összetettbeli előnyhöz jutott a Diósgyőr (5-2), ami után a hazai együttesnek 4 gólt kellett volna szereznie a párharc megnyeréséhez. A kétgólos hátrány nem vetette vissza a kék-fehéreket, de az első félidőben erejükből csupán egy kapufára tellett.

Fordulás után

A térfélcserét követően a három perc alatt kialakított három nagy lehetőség jelezte, hogy a ZTE nem tekinti lehetetlen vállalkozásnak az összetettbeli hátrányának ledolgozását. Mentek előre az egerszegi játékosok, nyomták a vendég kapu előterébe a labdát. Ennek eredményeként behorpadt a csíkosok védelme. A szépítés után, ha lehet még nagyobb tűzzel folytatta a játékot a kék mezes együttes. A DVTK erejét felőrölte a védekezés, a középpályásoknak nem maradt energiájuk a támadójáték szervezésére.

Szűk fél óra volt hátra a meccsből, amikor egyenlített a ZTE. Csapata hanyatló játékát látva cserére szánta el magát Csank János, és a támadójáték részleges beáldozásával stabilabbá tette a DVTK hátsó alakzatát. De ezzel együtt is a Diósgyőr védekezett, ritka pillanat volt, amikor a hazai térfélen folyt a játék.

Az utolsó tíz percet az összetettbeli kétgólos előny tudatában kezdhette a vendég együttes és még ebben az időszakban is benne volt a gól a hazaiak játékában. Hogy mást ne említsünk Szalma megfogta Waltner 11-esét, és ez előtt, valamint a hosszabbítás perceiben is hárított néhány ziccert.

De az ellentétes félidők mérkőzése döntetlennel ért véget, így a mérkőzésre elutazott mintegy százfős diósgyőri szurkolótábor a meccs után vidáman ünnepelhette csapatát, és azzal a boldog tudattal kelhetett útra, hogy a DVTK a Magyar Kupa elődöntőjébe jutott, és a Debrecennel csap össze.

A döntőbe jutásért zajló párharc első felvonását a jövő héten kedden, április 17-én játsszák Miskolcon, a 25-i visszavágó között pedig 20-án, bajnoki meccsen látják vendégül a Cívis város csapatát a piros-fehérek.

További cikkek