MJJSE: Súlyos vereség Csíkszeredán

Csütörtökön, hazai pályán nagyon kellene a szépítés
Csütörtökön, hazai pályán nagyon kellene a szépítés - © Fotó: ÉM-archív
Második mérkőzését is elvesztette a Miskolci Jegesmedvék csapata a Mol Liga elődöntőjében.

A hétfői mérkőzés kezdete előtt szűkült a miskolciak kerete, mert sérülés miatt sem Urbán, sem Miskolczi nem tudta vállalni a játékot. A feszültségre jellemző volt, hogy a néhány játékos között már a bemelegítés alatt dulakodás alakult ki. Az első percben előbb Nagy lövése, majd Novak fonák emelése okozott veszélyt, majd nem sokkal később Budainak kellett kétszer is nagyot védenie. A 6. percben megszerezte a vezetést az emberelőnyben játszó hazai csapat. Kavarodás alakult ki a kapu előtt, többen csapkodták a korongot és végül Becze tuszkolta át a gólvonalon (1-0). A harmad közepén a Macik kétszer is emberelőnybe kerültek, de nem tudták ezt kihasználni. A 13. percben Bonar közelített a kapu felé egy védővel a nyakán, lövését azonban védte Kozuch. Egy perccel később egy gyors támadás végén Molnár vette át a korongot a védők között, majd a bal sarokba lőtt (2-0). Fél perccel a harmad vége előtt – ismét emberelőnyben – az üresen álló Petres elé került a korong, amelyet egyből a kapuba küldött (3-0).

A második harmadból nem sok telt el, amikor a bíró kettős előnyhöz jutatta a hazaiakat, hiszen még Budai kapust is kiállította. Az egyik már letelt, amikor Podstavek oldalról a rövid felsőbe húzta a korongot (4-0). A 25. percben Novak lépett ki szólóban, és magabiztosan ki is használta (5-0). A 30. percben Dubek vihette oldalról a kapura a korongot, de végül Kozuchba vágta, utána Rafaj lőhetett középről, de mellé ment. Ezután ismét kettős előnybe kerültek a csíkiek, ebben Bonarnak volt egy helyzete, de az is kimaradt. Az ellentámadásból Petres Csikar-szögből lőtt gólt (6-0). A gól után Greg Lindqvist edző lehozta Budait, és Gyenes állt be helyette. A 37. percben emberhátrányban szereztek korongot a hazaiak, Novak lépett ki vele és be is lőtte (7-0). A harmadik harmad elején a hazaiaknak több nagy helyzete is volt, de Gyenes remekül védett minden alkalommal.

Csak egy Maci-gól

Az 51. percben kettős előnybe kerültek a Macik, amelyből végül a szimpla fórt sikerült kihasználni. Rafaj kerülte meg a kaput, majd szép gólt lőtt (7-1). A vége előtt 13 másodperccel hatalmas verekedés alakult ki, amelynek végén 2-2 játékos kapott végleges kiállítást mindkét oldalról. Ezen a napon a Jegesmedvék nem tudtak megfelelő ellenállást tanúsítani a kitűnően játszó Csíkszereda ellen. Az egyik fél három sikeréig zajló párharc állása: 2-0, a HSC javára. Az elődöntő harmadik mérkőzését csütörtökön 19 órától rendezik a miskolci jégcsarnokban.

ÉM-MJJSE, HSZ


Jegyzőkönyv

HSC Csíkszereda – Miskolci Jegesmedvék JSE 7-1 (3-0, 4-0, 0-1)
Csíkszereda, 1000 néző. V: Krcselic, Csata, Máthé.

HSC Csíkszereda: Kozuch – Molnár, Hruby, Góga (1), Flinta, Podstavek 1 (2), Becze 1, Mihály, Péter, Moldován, Szőcs (1), Novak 2, Papp (1), Hurtaj (3), Bíró, Molnár 1, Virág, Petres 2 (1), Nagy (1), Bíró (1), Ruczuj (k). Edző: Nagy Béla.
MJJSE: Budai K. – Popovics, Túróczy, Budai R., Chmelo, Szilágyi, Saluga, Ritó, Jarabek (1), Láda P., Dubek (1), Svasznek, Fodor, Bonar, Orosz, Rafaj 1, Sijka, Nagy, Gyenes (k). Edző: Greg Lindqvist.
Kiállítás: 30 perc + 20 perc végleges fegyelmi (Bors, Bíró) illetve 38 perc + 20 perc végleges fegyelmi (Túróczy, Láda P.).

Nagy Béla: – Nagyszerű győzelem volt, minden játékosunk elismerést érdemel. Most az összesítésben 2-0-ra vezetünk, így megyünk Miskolcra, ahol szeretnénk már az első mérkőzésen nyerni.
Greg Lindqvist: – A Csíkszereda ma erősebb, jobb és okosabb volt, a játék minden elemében felülmúltak bennünket. Most hazamegyünk, és megpróbáljuk megtalálni azt, amellyel ki tudunk jönni ebből a gödörből.
További hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek