MJJSE: késői volt a hajrá

MJJSE: késői volt a hajrá
Egy vereség és egy győzelem után kedden este újabb (hazai) meccset játszott az MJJSE.

A Mol Ligás összecsapás második percének végén Waddell már csak Kiss T-vel állt szemben, felnézett, de mégis rosszul célzott. Kimaradt hazai emberelőnyt követően a Vasas szemre is tetszetős csiki-csuki után, Maszlov révén szerzett előnyt. Három perc múlva Somogyi egyéni játék – valamint gólja – után ,,fejelte meg” a fővárosiak előnyét. A 12. percben Pavlis ütőjében volt az újabb budapesti találat, a csatár már a cselt is megcsinálta, Gyenesnek azonban sikerült beleszúrnia a lövésébe. A Macik nem tudtak kibontakozni, játékuk töredezett volt, látszódott, hogy megfogta őket a látogatók két találata. Az első szünetet megelőzően a Jegesmedvék nagy rohamokat vezettek a szépítés érdekében, olykor csak centiméterek hiányoztak góljukhoz, örömre azonban nem volt ok ebben a harmadban.


Kapuscsere

A második felvonás elején, amikor Sándor is megtalálta az utat a kapuig, a közönség soraiban többen is az ébresztőórát emlegették. Ezután nem tudták értékesíteni emberelőnyüket a sárga-feketék, az idő pedig közben egyre jobban ,,csorgott”. A Vasas energikus hokival őrizte biztos vezetését, sőt, a 32. percben Szappanos előnyből már 0-4-re alakította az állást – mire Robert Dever kapust cserélt, Duscheket küldte a jégre. Az MJJSE nem adta fel, a 36. minutumban Láda B. szerezte meg a szépítést, a hátralévő időben pedig inkább a küzdő jelleg domborodott ki. Mindkét kapu előtt voltak lehetőségek, de az eredmény az újabb szünetig nem változott.


Maradt izgalom

A záró harmad Maci helyzetekkel kezdődött, de sehogyan sem sikerült a Vasas kapujába préselni a pakkot. Waddell megsérült, jobb bokáját fájlalva lebicegett, orvosi kezelésre szorult, és már nem is tért vissza a pályára. A Jegesmedvékkettős emberfórba kerültek, Dubek azonban ütközött Kiss T-vel, ezért ő is kapott kettő percet. Így, négy hazai passzolgatott három budapestivel szemben, a kozmetikázás mégsem jött össze. A 49. percben Szilágyi közelről, estében volt eredményes, így a hajrára felcsillant a remény, maradt izgalom. Az 54. percben Derton váltotta gólra az újabb előnyt, vagyis kezdődhetett a versenyfutás az idővel. Azonban kevéssel a végső dudaszó előtt Sabol szólóból állította be a végeredményt.

ÉM-KT


 Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék JSE – Vasas HC 3-5 (0-2, 1-2, 2-1)
Népkerti Jégcsarnok, 300 néző. V.: Varjú, Soós, Juhász.

Jegesmedvék: Gyenes – Egri, LÁDA B. 1, Szilágyi 1, Saluga (1), Bonar (1), WADDELL, DERTON 1, Bartzen (1), Dubek, Rafaj, Gőz, LÁDA P. (1), Korpos, Urbán, Dányi, Orosz, Kis, Kállai, Duschek (k). Vezetőedző: Robert Dever.
Vasas HC: KISS T. – Sille (1), Szirányi, Gergely, Berta, Sándor 1, Kangyal, Nagy R. (1), SABOL 1 (1), SZAPPANOS 1 (2), MASZLOV 1, Bereczki, Svasznek, Somogyi 1, Popovics, Pavlis, Géczi, Fodor, Virág, Rajna (k). Vezetőedző: Risto Kurkinen.
Kiállítások: 12 perc, illetve 20 perc + 10 perc fegyelmi (Sille).

Robert Dever: – Elrontottuk a kezdetet. A meccs második felében a vendégek alig értek a koronghoz, egyszerűen hihetetlen mértékben balul sültek el a dolgaink. Szerencsétlen pillanatok sokasága miatt veszítettünk.
Risto Kurkinen: – Örülök a győzelemnek. Az első és a második harmadban jól játszottunk, a befejező húsz percben viszont nagyon nyomtak a hazaiak. Végül a győzelemhez szerencsére is szükségünk volt.