MJJSE: A hajrában ment el a meccs

MJJSE: A hajrában ment el a meccs
Vereséggel kezdte a Mol Liga idei szezonját a Miskolci Jegesmedvék JSE.

Mivel a szabályok értelmében egy mérkőzésen egyszerre csupán öt légiós hokis szerepelhet egy csapatban, így a vendégeknél a nyitómeccsen kimaradt a keretből a szlovák Dusan Sijka, akinek – mint már arról többször is írtunk – elindították állampolgársági kérelmét, miután felmenői között találhatóak magyarok. Két, a nyáron alaposan átalakult csapat esett egymásnak, és az első harmadban kiegyenlített küzdelmet láthattak a nézők. Helyzetek adódtak mind a zöld-fehérek, mind a Macik előtt, akik a hetedik percben megszerezték a vezetést: Bartzen kerülte meg Budai kapuját, hátulról becenterezte a pakkot Waddell elé, aki pár lépésről bevágta azt a fővárosiak ketrecébe. A miskolciak öröme azonban csak egy perc tizenöt másodpercig tartott, amikor a Derton kiállítása miatt emberelőnyben lévő Ferencváros  Borbás bombája révén egalizálta az állást. A játékrészből hátralévő időben nem született több találat, bár egy perccel az első pihenő előtt Rafaj csent el egy korongot, de óriási helyzetben a kapu mellé lőtt.


A középsőben

Kemény, férfias, de sportszerű küzdelem folyt a pályán a második játékrészben is, durvaság nélkül. A kapuk felváltva forogtak veszélyben, azonban mindkét oldalon a hálóőrök hiba nélkül tették a dolgukat. Egészen a 33. percig, bár ekkor sem igazán Duschek tehetett arról, hogy egy kapu előtti kavarodás végén Boros közvetlen közelről bevette az MJJSEketrecét. A folytatásban a játékrész egyetlen emberfóros lehetőségét kihasználatlanul hagyta a vendég együttes, majd a harmad utolsó percében Láda B. a kékvonalról egy erős lövést eresztett meg, amelyet Budai ugyan védett, de a korong kipattant róla, amit Rafaj továbbított a kapuba.


A záró harmad

A záró 20 perc elején már lehetett látni, érezni, hogy a partiban lévő két együttes nagy küzdelmében egy hiba, egy kiállítás, egy gól nagyban befolyásolhatja a találkozó végkimenetelét. Ezért, bár mindkét együttes igyekezett a maga javára eldönteni a meccset, mindezt kellő óvatossággal igyekeztek megvalósítani. A 48. percben Saluga átadásából Derton a vendégcsapatnak szerezett vezetést. Érett a bombameglepetés, hiszen a szezon előtt alaposan megerősített ferencvárosiak vereségére előzetesen csak kevesen tippeltek volna. Csakhogy előbb az Urbán kiállítása miatt megfogyatkozott Macik kapuját Kiss G. vette be az 54. perc elején, majd ugyanő, szinte másodpercre pontosan három perccel ezt követően, az egyenlítő találata után a vezető gólját is megszerezte az FTC-nek. Hasonlóan az előzőhöz, emberelőnyben, ugyanis ekkor Derton ült a miskolciak részéről a büntetőpadon. Mindkét kisbüntetés megadásához kellett a játékvezetők jóindulata, ami ezúttal nem az MJJSE-t részesítette előnyben. Nagy erőket mozgósított az MJJSEaz egyenlítő találat megszerzése érdekében, de ellenfele az 59. minutában, Peterdi révén kontrából, egy kiugrás után tovább növelte előnyét, eldöntve ezzel a találkozó kimenetelét. Összességében a Maciknem vallottak szégyent a bemutatkozásuk során, de a végjátékban a hazai pálya előnyét élvező FTC ellen nem sikerült a pontszerzés.


 Jegyzőkönyv

Ferencvárosi TC-Orangeways – Miskolci Jegesmedvék JSE 5-3 (1-1, 1-1, 3-1)
Pesterzsébet, 300 néző. V.: Haszonits, Abonyi, Wolf.

Ferencvárosi TC-Orangeways: Budai – Mamic (1), Hucko, Gavriljuk (1), Borbás 1 (1), Kiss G 2., Barabás, Hüffner, Peterdi 1, Majoross, Feil, Eade, Vychodil, Borsos 1, Hoffmann, Jánosi (1), Székely Mádai (1), Horváth, Nagy L., Dancsfalvi, Pleszkán (k). Edző: Hakan Nygren.
Miskolci Jegesmedvék JSE: Duschek – Waddell 1, Egri, Korpos, Bonar, Saluga (1), Derton 1, Láda B. (1), Rafaj 1, Dubek, Bartzen (1), Gőz, Láda P., Budai, Szilágyi, Urbán, Orosz, Kállai, Dányi, Gyenes (k). Edző: Robert Dever.

Kiállítások: 12+10 perc fegyelmi (Eade), ill. 16 perc.

Hakan Nygren: – Nagyon kemény mérkőzés volt, de sokkal jobban kell ennél játszanunk, ha a céljainkat el akarjuk érni.
Robert Dever: – Természetesen csalódott vagyok, amiatt, hogy vesztettünk, ugyanakkor hozzá kell tennem, hogy nem játszottunk rosszul. Úgy gondolom, hogy vasárnap, odahaza még jobbak leszünk, hiszen láttuk mit kell kijavítani.