"Mit vegyek fel holnap?"

Nyíregyháza – Az októberi időjárás hol kegyes, hol pedig könyörtelen hozzánk. Ilyenkor nehéz eldönteni milyen ruhát vegyünk fel, mennyire öltözködjünk rétegesen. A SZON tippet ad a meghűlés elkerülésére. 

Kinézve az ablakon sokszor nehéz megtippelni, hogy mire számíthatunk munkába indulástól estig, megbízhatunk-e a időjósokban. Nyíregyházán sétáló embereket kérdeztünk arról, hogyan védekeznek a váltakozó időjárás ellen. A legtöbben azért ügyelnek arra, hogy az időjáráshoz igazodva válasszák ki ruhatárukból az aktuális darabokat. Kisgyerekkel, nyugdíjasként azért elfér a táskában egy-egy pótpulóver.
Szintén az  őszi idő beköszöntét jelzi, hogy megnövekszik a forgalom a rendelőkben. Dr. Szilágyi Zsigmond háziorvos szerint ruházkodás szempontból muszáj megtalálni az  aranyközéputat: nem szabad lengén öltöznünk, de az sem jó, ha az izzadság csorog a hátunkról.
Az őszi idő beköszöntét jelzi, hogy megnövekszik a forgalom a rendelőkben.
„Már szaporodik a hűléses megbetegedések száma, melynek egyik kiváltó oka  hőmérséklet ingadozása. Ha közeleg a náthás időszak, igyekezzünk kerülni a zsúfolt helyeket, hiszen az a légúti fertőzések melegágya. Köhögéssel, tüsszentéssel kikerülnek a szervezetünkből a baktériumok, így azokat könnyen átadhatjuk másnak. Ajánlatos az influenza-elleni oltások felszedése is, valamint figyeljünk arra, hogy tabletta vagy gyümölcs formájában minél több C-vitamint vigyünk szervezetünkbe.”
Ha pedig mindent megtettünk, de ennek ellenére mégis náthásak lettünk, akkor a legjobb, ha otthon kipihenjük magunkat és csak újult erővel térünk vissza az iskolába és a munkahelyre.

Kapcsolódó tartalmak:

– K.A. –