Mit vár a 2016-os évtől? – Csendes József

Akt.:
Csendes József szociológus, polgárjogi aktivista
Csendes József szociológus, polgárjogi aktivista
Miskolc – “Ilyenkor illenék sok szépet szólván megemlékezni az elköszönő esztendő jeles napjairól, és bort, búzát békességet kívánni az új esztendő napjaira” – mondta Csendes József szociológus, polgárjogi aktivista.

Az elköszönő esztendőről azonban sok szépet s jót mondani nehéz, bár nem lehetetlen. Hiszen itt vagyunk, olvashatjuk e sorokat, és örülhetünk az életnek, a családunknak, a barátainknak. Épp ezért az én kívánság­listám nem is túl hosszú.

Mit is kívánhatnék ebbe a világba? Kicsit több szolidaritást szeretnék a szegények és az elesettek irányába, mert úgy tűnik, hogy szolidaritásból évről évre egyre kevesebb van. Sokkal kevesebb lelkeket megmérgező gyűlöletbeszédet szeretnék hallani, mert abból viszont évről évre egyre több van.

Kívánnék egy csipetnyivel több bizalmat és esélyegyenlőséget is, hiszen Bari Károlyt idézve: „sokan várjuk a kapukon kívül…”

Kívánnék még sok-sok munkahelyet, hogy jövőre anyagi biztonságban élhessenek a családok, és ne kelljen emiatt elvándorolniuk távoli vidékekre dolgozni.

Én pedig 2016 végén sokkal szebb dolgokról szeretnék írni, mint idén. Ez tényleg nem túl hosszú lista. Mit is kívánhatnék még… ja, persze. Világbéke.

ÉM
hirdetés


hirdet�s