Friss hírek

2008.11.27. 09:29

Irodát nyitottak Monokon az uzsorások áldozatainak

<p>A kiszolgáltatott és bajba jutott emberek hatékonyabb védelme érdekében irodát nyitottak Monokon az uzsorások áldozatainak megsegítésére - tájékoztatta csütörtökön a Független Hírügynökséget Szepessy Zsolt monoki polgármester. Az önkormányzat együttműködési megállapodást írt alá az Európai SORS-TÁRSAK Közhasznú Egyesülettel, így az irodát közösen üzemeltetik. Az irodához forduló áldozatoknak jogi, emberi és lehetőségeikhez képest anyagi segítséget próbálnak nyújtani a hatóságokkal szorosan együttműködve.</p>

" Az uzsora és a lakásmaffia egy tőről fakadó és egymással szorosan összefonódó bűncselekmény típusok, melyekkel szemben külön-külön és egyszerre is védekeznünk kell" - mondta Szepessy Zsolt, hozzátéve, a jogrend nem minden esetben tudja garantálni a bűnözők csapdájában került védtelen emberek biztonságát.

A közösen létrehozott és működtetett jogvédő irodába várják mindazok jelentkezését, akik uzsorások áldozatává váltak és emiatt elveszítették otthonaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!