Mit tegyünk ha véletlenül víz kerül a laptopba?

Akt.:
Mit tegyünk ha véletlenül víz kerül a laptopba?
Köztudott, hogy a processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, már nem működnek… 🙂

Félretéve a tréfát abban szeretnék segíteni ,hogy mi a teendő ha véletlenül folyadék kerül kedvenc hordozható számítógépünkbe. Asztali gépeknél olcsóbban megúszhatjuk a dolgot mert egy billentyűzetcserével megoldhatjuk a problémát. Hordozható számítógépek esetében már bonyolultabb a helyzet mert a billentyűzet alatt található az egész elektronika.Ha nem szeretnénk úgy járni, mint ahogy a képen is látható a következőket tegyük.

1. Azonnal fordítsuk meg a készüléket, hogy minél kevesebb folyadék kerüljön a belső elektronikai alkatrészékhez.

2. Távolítsuk el a készülék akkumulátorát most ne bajlódjunk a kikapcsolással, ha töltőn van a készülék akkor azt is távolítsuk el.

3. Semmi esetre se kapcsoljuk vissza mert a benne lévő folyadék zárlatot okozhat az áramkörökben. Tudom ez a legnehezebb feladat mert mindenki kíváncsi rá, hogy bekapcsol-e de ha nem akarsz nagyobb kárt okozni ezt mindenképpen tartsd be.

4. Mindenképpen javaslom a készülék szervizbe való behozatalát mert itt az első bekapcsolás előtt tisztító folyadékkal megtakarítjuk az áramköri lapokat a zárlat elkerülése végett. Csak azután kerül a készülék bekapcsolásra.

Kívánok mindenkinek további kellemes nyarat! Azért óvatosan a poharakkal 🙂

http://www.novashop.hu/