Friss hírek

2009.08.28. 05:31

Pikniket tartanak Újlipótvárosban pénteken

<p>Pozsonyi kifli sütõ verseny, tombola, kóstolók, közös piknikasztal, és koncertek várják egyebek mellett péntek délután négytõl este tízig a Pozsonyi Piknik látogatóit Újlipótvárosban. Az augusztus 28-ai rendezvénynek két közvetlen apropója van: az Újlipócia címû könyv megjelenése, illetve a Láng-Téka könyvesbolt huszadik születésnapja. Az elsõ alkalommal rendezett eseménybõl hagyományt szeretnének teremteni - mondta el a Független Hírügynökségnek Rédei Éva, szervezõ.</p>

A civil kezdeményezésben több mint 50 környékbeli üzlet vesz részt; különlegességekkel és kedvezményekkel várják a piknik látogatóit pénteken. A programokat a Hollán Ernõ és a Katona József utcában, valamint a Pozsonyi úton rendezik, ez utóbbin egy nagy közös asztal lesz mindkét oldalon, ide hozhatja mindenki a "portékáját" a piknikre.

A Pozsonyi út és a Jászai Mari tér sarkán felállított színpadon zsidó-, cigány- és latinzenével, orosz kocsmadalokkal, Jaques Brel számaival, valamint flamenco- és hastánc bemutatóval és "lipóciakabaréval" szórakoztatják a közönséget. A kicsiket pedig Gyerekpiknik várja a Pozsonyi út és a Raoul Wallenberg utca sarkán.

Este hat órától jótékonysági árverést tartanak a - Göncz Árpád és felesége, Zsuzsa néni által alapított - Kézenfogva Alapítvány javára. Kalapács alá kerül például az a toll, amit Bill Clinton adományozott az egykori köztársasági elnöknek. Emellett karikatúrarajzolás, hennafestés, ingyenes vérnyomás- és vércukorszint-mérés, beszélgetések, valamint kívánságlufi engedés várja az érdeklõdõket a civil kezdeményezésû utcabálon.

További információ a www.pozsonyipiknik.hu oldalon található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!