Mit szól az életünkben lévő kamerákhoz?

Szőke Száva Renáta
Szőke Száva Renáta
Debrecen – Mit szól hozzá, hogy egyre több helyen „figyeli” kamera az életünket? Bankban,tereken még az uszodában is pásztáznak minket a néma, de mindent látó őrök. Mit szól hozzá, hogy a „Nagy Testvér” mindent lát? Megkérdeztük!

Van jó oldala is a térfigyelő–rendszereknek; biztonsági szempontból rendkívül előnyös dolog. Az üzletek és bankok is örülhetnek neki. Az aggályos inkább az, hogy hol a kényes határ a személyiség védeleme és a közérdekű megfigyelés között.
Ráczné Karácson Mariann
irodavezető

– Szerintem ez egy örvendetes és teljesen normális dolog. A város és a pénzintézetek biztonsága érdekében szükséges a köztéri és beltéri kamera. Konkrétan ugyan nem, tudom hol vannak elhelyezve a kamerák, de a biztonsággal meg vagyok elégedve.
Szőke Száva Renáta
tanuló

– Jó ötletnek tartom, hogy köztéri kamerával őrzik sok helyen a rendet. Modern életünk mindenképpeni velejárója a sok kamera. Elképzelhető, hogy bűncselekmények felderítésében és a megelőzésben is komoly szerepet játszhatnak ezek az eszközök.
Daróczi Ferenc
tanuló

– Én nem vagyok ellene annak, hogy bizonyos tereket kamerával figyeljenek. Ahol dolgozom ott is vannak térfigyelő kamerák. Pozitív és előnyös, hogy a rendszer hozzájárul a bűnözés féken tartásához, és talán kevesebb az ilyen cselekmény.
Monostory Miklós
közalkalmazott

– Mai világunk tele van rosszindulatú emberrel, vagy csúnyábban fogalmazva gazfickóval, ezért nagyon jó, ha figyelik őket. Kifejezetten bűnmegelőzési szerepe van a köztéri figyelőrendszernek és ez nagyon pozitív dolog. Nem szabad akadályt gördíteni elé.
Czirják László
nyugalmazott állatorvos