Mit szól a férfi, ha megcsalják?

Mit szól a férfi, ha megcsalják?
Általában a férfiakra mondják, hogy szeretnek megfordulni mindegy szoknya után, de mindez történhet fordítva is. Vajon egy férfi hogyan reagál arra, ha a barátnője felszarvazza?

Tamás, 33 éves
„Nem tudok róla, hogy valaha megcsaltak volna. Szerintem, mivel nem vagyok ideges típus, nyugodtan reagálnék egy ilyen hírre is. Valószínűleg az első dolgom az lenne, hogy elgondolkodnék rajta, vajon én miben hibáztam. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy elképzelni sem tudom, milyen fájdalmat okozna, ha hűtlen lenne hozzám a barátnőm, és hogyan viselkednék vele szemben ezek után. Remélem, hogy higgadtan fogadnám a hírt, és meg tudnék neki bocsátani. A többit úgyis eldöntené az idő.”

Attila, 32 éves
„Megesett már velem, hogy felszarvaztak, és mondhatom, elég rosszul éltem meg. Nem is teketóriáztam sokat, szakítottam a lánnyal. Azóta változtam, változott a véleményem is. Azt hiszem, egy ilyen szituációt csak úgy lehet megoldani, ha leültök és megbeszélitek, hogy mindez miért történt. Ha a mostani barátnőm azt mondaná, hogy érzelem nélkül tette, amit tett, és megbánta, lehet, hogy elfogadnám a magyarázatát. Persze elméletben könnyű ilyeneket mondani, a gyakorlatban biztosan sokkal nehezebb megbocsátani.”

Sándor, 35 éves
„Előfordult már, hogy egy barátnőm bevallotta a hűtlenségét, de olyan is volt, aki lebukott. Az egyetlen dolog, amit ilyenkor elvárok, az elfogadható magyarázat, hiszen a hűtlenségével megkérdőjelezi a kapcsolat alapjait. Volt már, hogy a barátnőm olyan érveket hozott fel, amiket elfogadtam, és együtt maradtunk, de ettől függetlenül az a véleményem, hogy egy rossz kapcsolat megoldása nem az, ha megcsalom a másikat, hanem, ha kiszállok belőle, és elölről kezdek mindent. Ezért inkább azt vallom: ha megcsalnak, véget kell vetni a kapcsolatnak.”

Zoltán, 35 éves
„Az én volt barátnőm először lebukott, és azután tett vallomást. Mindezt csak azért, mert én megéreztem, hogy valami nincs rendjén vele, és amikor rákérdeztem, nem tudta tagadni. Súlyosbító körülmény volt, hogy épp katona voltam, így semmit nem tehettem ellene. Ahogy visszaemlékszem, nagyon rosszul érintett, és azonnal szakítottunk. Egészen más, ha nem fűznek mély érzelmek egy lányhoz, de egy megcsalás még akkor is nagyon fájó tud lenni. Kíváncsi ilyen esetben elsőként a miértekre lennék. Szerencsére eddig erről az egy esetről van tudomásom.”

István, 33 éves
„Mindenképpen becsülendő egy lányban, ha magától bevallja a bűneit. Ilyenkor le kell ülni, és megbeszélni, hogy milyen indíttatásból tette ezt. Emberek vagyunk, és hibázhatunk, tudni kell megbocsátani. Egy férfinak el kell gondolkodnia azon, hogy ő vajon miben volt hibás. Mindezt csak elméletben tudom mondani, hiszen még nem esett meg velem. De szinte már várom, hogy egyszer megtörténjen. Kíváncsi vagyok, hogy az elméletem megállja-e a helyét a gyakorlatban is, és képes leszek-e hasonló helyzetben higgadtan viselkedni, és megbocsátani.”

Dávid, 31 éves
„Hallottam már egy barátnőmtől ilyen fájó vallomást. Nagyon megbántva éreztem magam, dühös voltam, egész férfi mivoltomban sértett meg. Próbáltam higgadtan gondolkodni, hogy miért történhetett. Meg lehet bocsátani, de a bizalom elveszik, és a kapcsolat átértékelődik. Hosszú folyamat során dől csak el, hogy folytatódhat-e. Persze egészen másként. Egy biztos, ha nem én kezdtem, és nem is adtam rá okot, bosszút fogok állni. Megpróbálnám elcsábítani a legjobb barátnőjét. Lehet, hogy ettől nem leszek szimpatikus, de én a szemet szemért elvet vallom.”

Gábor, 32 éves
„Tulajdonképpen már megtörtént velem is, ugyanis 15 évvel ezelőtt a barátnőm egy másik fiúért hagyott el. Azóta szerencsére nem éltem át hasonlót. Elviekben képes lennék megbocsátani, de nem tudnék feltétel nélkül megbízni a lányban, ezért inkább véget vetnék a kapcsolatnak. Nálam ez elvi kérdés. Nincs olyan magyarázat, amit el tudnék fogadni. Persze tudni szeretném, hogy én követtem-e el hibát, hogy a következő kapcsolatomban odafigyelhessek rá, hogy mindez ne történjen meg még egyszer.”

Péter, 31 éves
„Ha tudomást szereznék a barátnőm hűtlenségéről, elgondolkodnék azon, vajon mit csináltam rosszul. Szerintem rég rossz, ha ez a nő részéről történik meg, hiszen ők általában érzelmi alapon keresnek maguknak társat. Éppen ezért nem látnám értelmét annak, hogy folytassuk a kapcsolatunkat. Egy hat éves kapcsolatom szakadt meg hasonló módon. Elsőként rólam derült ki, aztán róla, hogy hűtlenek lettünk egymáshoz. Rá kellett jönnünk, hogy már nem működik valami kettőnk között, így szakítottunk.”

Csaba, 35 éves
„Úgy gondolom, ha egy nő boldog a párja mellett, akkor nem csalja meg. A boldogság, bár nem vagyunk egyformák, a legtöbbször azt jelenti, hogy megadod a párodnak a kellő odafigyelést és törődést, amire vágyik. Én ezt igyekszem betartani. Ha a barátnőm megcsalna, az valószínűleg az én hibám lenne, vagyis mindezért nem okolhatok senki mást. És csak remélni tudom, hogy neki megérte, mert a másik férfitól kapott valamit, amit tőlem nem.”
Forrás: www.nana.hu

Veled megesett már ilyen? Ird meg fórumunkban a Te történtetedet!
hirdetés


hirdet�s