Mit nyalhatunk a fagyival? – Vasárnap Reggel

Idehaza egyáltalán nem, és a többi uniós országban is csak önkéntes alapon írják ki a cukrászdákban, hogy milyen adalékanyagokat tartalmaznak a fagylaltok. A guargumibotrány kapcsán pedig sokakban felmerülhet a kérdés, hogy kitől lehet megtudni meg, hogy miből készül a hűsítő édesség. Domoki János, az Országos Élelmezéstudományi Intézet főosztályának helyettes vezetője a Vasárnap Reggelnek elmondta, hogy külföldön sem kötelezi jogszabály az alkotórészek feltüntetésére az üzletek vezetőit, inkább azért készítenek feliratokat, hogy elnyerjék a vevők bizalmát- tette hozzá a szakember.

A lap több cukrászt is megkérdezett erről. Volt, aki felháborítónak nevezte, hogy sok helyen mesterséges színezéket használnak a természetes helyett, míg más azt mondta, hogy nem merné feltüntetni az összetevőket, mert az emberek keveset tudnak arról, hogy az E-szám mit jelent, így attól tart, hogy elveszítené kuncsaftjait. Pataki János, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Szövetségének elnöke szerint a magyarok elsősorban árérzékenyek, vagyis akkor is az olcsóbbat veszik, ha tudják, hogy az gyengébb minőségű.








hirdet�s