Felsőzsolca

2019.11.26. 19:30

Senki sem marad ajándék nélkül Zsolcán

Használt ruhákat gyűjtenek december közepéig egész Felsőzsolcán a rászorulóknak.

Detzky Anna

Pásztor Tünde

A Miskolc melletti településen bevett gyakorlat a karácsony előtti adománygyűjtés. A város képviselő-testülete azonban a használtruha-gyűjtést szeretné ebben az évben önkormányzati szintre emelni.

- Felsőzsolcán több szervezet, főként egyházak és alapítványok szoktak az ünnepek előtt tartós élelmiszert, pénz- és ruhaadományt is gyűjteni. Idén a helyi médiumokon keresztül meghirdettük az egész városban, hogy december közepéig használt ruhákat várunk. A karácsony előtti két hétben fogjuk majd eljuttatni a ruhaneműt a rászoruló családoknak, a családsegítő szolgálatok, védőnők és civil szervezetek bevonásával – mondta Dr. Pásztor Tünde önkormányzati képviselő, az akció szervezője.

A gyerekekre is gondolnak

Nemek és életkor szerint érkezhetnek be az adománycsomagok, akár használt könyvekkel, játékokkal kibővítve.

- A kezdeményezésünk nem új ötlet, viszont hagyományt szeretnénk teremteni vele, hogy mindezt önkormányzati szintre emeltük. Már több ponton elindult a gyűjtés a városban. Ezek pontos helyszínéről a Zsolcai Hírmondóban és a Zsolca TV Facebook oldalán lehet tájékozódni, de a helyiek számára az óvodákat és iskolákat is kiértesítettük. Bízom benne, hogy sokan fognak adakozni és együttműködnek velünk. A lakosságot arra kértük, hogy életkorra és nemre lebontva csomagolják be a ruhákat. A csomagokat így egy az egyben tovább tudjuk majd adni, illetve játékokat és könyveket is várunk – sorolta a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában