Mit kínált Piroska?

Akt.:
Mit kínált Piroska?
Miskolc, Nyékládháza – Piroska, azaz Laczai Zoltánné és párja (jobbján) standján befőttek és savanyúságok közül is lehetett válogatni az októberi nyékládházi Ősz ízei rendezvényen.

Itt a tökbefőtt kiwi ízű volt, s már látható volt a férje ötletére cukorszirupban eltett főtt kukorica is. Ha beválik, erre is visszatérünk.


Recept – Tökbefőtt, Laczai Zoltánné, Piroskától

Hozzávalók: 

  • 2 kg főzőtök
  • 3 dl ananászszörp
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál citromlé
  • 8 dl víz
  • pici Na-benzoát

Elkészítése:

A tököt megtisztítva apró kockákra vágjuk. A szörpöt a cukorral. citromlével és a vaníliás cukorral összekeverjük , s 3-4-5 órán át állni hagyjuk. Felöntjük a vízzel és felfőzzük, beledobjuk a tökkockákat is, 10 perc főzés után belekeverünk egy pici tartósítószert, s üvegekbe töltjük. A lezárt üvegeket száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.. 

Tipp:

Ezt a receptet bármilyen szörppel el lehet készíteni. A főzőtök átveszi az adott szörp ízét és színét.








hirdet�s