Mit keres egy busz a nyíregyházi korzón?

Mit keres egy busz a nyíregyházi korzón?
Mit keres egy busz a nyíregyházi korzón?
Nyíregyháza – Tömeg a belvárosban parkoló buszon, amelyre,- ellenőrmentes járatról lévén szó – ingyen lehetett felszállni. Ez a látvány fogadta mindazokat, akik hétfőn Nyíregyháza korzóján sétáltak – ugyanis megérkezett „A Nyugat 100 busz”.  

Hétfőn érkezett Nyíregyházára a Petőfi Irodalmi Múzeum mozgókiállítása „A Nyugat száz busz”, amely bemutatja a nagy alkotók munkáit, művészek, zenészek sokféleségét. A 100 éves Nyugatra emlékező kiállítás teljesen ingyenes, a látogatók egy emlék-buszjegyet kapnak, amit kilyukaszthatnak a járművön. Az őszi szünet ellenére sok iskolát és számos diákot vonzott a lehetőség, hogy az irodalom órákon tanultakkal egy mozgó kiállítás keretén belül szembesüljenek, ezért történt meg az, hogy munkatársunk csak nagy nehezen tudott felszállni az egyedinek mondható járműre.

„A buszon nagyon sok érdekes információt találhatunk a kor nagy alkotóiról, archív felvételek, kéziratokat, és egyéb olyan adatot, amelyek nem feltétlenül találhatóak meg egy-egy iskolai tankönyvben.” – tájékoztatott Jeszenszkiné Petri Marianna könyvtáros és csoportszervező.

A kiállítást kedd délutánig bárki megnézheti, a felszállást követően azonban ne felejtsék el érvényesíteni jegyüket, ugyanis bérletmentes járatról van szó.

Kapcsolódó cikkek:

-K.A.-