“Mit jelent az OLYAN mértékben? ” – újabb olvasói panasz az MVK-ra

Akt.:
A közösségi közlekedés mindig szolgáltat témát - illusztráció
A közösségi közlekedés mindig szolgáltat témát - illusztráció - © Fotó: facebook.com/mvkzrt
Miskolc – Olvasónk részletesen átnyálazta az MVK utazási szabályait és feltett néhány kérdést a vállalatnak, de választ nem kapott. Nézzük meg akkor együtt az alábbi pontokat.


Kedves MVK Zrt. Észrevételt, s panaszt tennék, dicséretet semmiképp.

Vannak emberek, akik nem ismerik az utazás szabályait. Egyrészt mivel olyan kis betűkkel a vezető fülke mögé van felragasztva, hogy nem lehet elolvasni (ugyanis a vezető ülés mögött ülés van, ahol ülni szoktak, és elég érdekesen nézne ki, hogy ha belemásznék az ott utazó személybe, hogy elolvashassam), másrészt sok ember, sőt szerintem az utazók 99% az interneten jobb dolgokat lel mint sem, hogy a szabályok olvasásával töltse az idejét. Én vettem a fáradtságot és elolvastam. Na most, hogy a lényegre térjek, íme azon pontok, melyek megjegyzést kívánnak maguk után.

“Az MVK Zrt a személyszállítást megtagadja és az utast az utazásból kizárja, ha az utas :
• olyan mértékben alkohol vagy kábítószer hatása alatt áll, amely a jármű biztonságos igénybevételét veszélyezteti;
~ mit jelent az OLYAN mértékben? Hogy már fetreng a hányásában? Nem egyszer volt, hogy a közelemben olyan ember ült, akiből csak úgy áradt az alkohol szag. ÉS EZ ZAVART. Nem az, amikor velem szemben a gyermek majszolja a szendvicset, vagy amikor egy tini az energia italát fogyasztja. Mivel a következő pont:
• csomagolatlan, vagy nem visszazárhatóan nyitható csomagolású élelmiszerével, vagy italával mások ruházatát, testi épségét vagy a jármű tisztaságát veszélyezteti,
~ Nem tudom, hogy önök hogy vannak vele, nem hiszem, hogy egy energia italos dobozzal fejbe tudnának verni úgy, hogy elájuljak. Az, hogy valami kilöttyen (amit még nem láttam soha), sok esetben nem az utazó, inkább a sofőr hibája, akik néha úgy állnak bele a fékbe, hogy a kapaszkodót megfejelem. DE, jó, legyen, emellett pedig ami a legjobban felháborít a szabályzatot olvasva:
• botrányosan viselkedik, vagy más módon a többi utast magatartásával zavarja illetve a jármű vezetőjét zavarja a biztonságos járművezetésben;
~ Nem egyszer utaztam olyan emberrel együtt, aki a telefonján a zenét hangosan hallgatta, vagy olyannal akik hangosan énekeltek, ( mivel alkohol befolyása alatt álltak) vagy akik hangosan veszekedtek, üvöltve beszélgettek. Emellett pedig:
• ruházata hiányos, undort kelt vagy ruházata olyan mértékben szennyezett, hogy más ruházatában, a járműben kárt okozhat, valamint ruházatával, poggyászával, magatartásával (…) a járművet, utastársai ruházatát vagy az utasok poggyászát beszennyezheti.
~ Nem egyszer voltam tanúja, hogy olyan ember szállt fel, akinek oly mértékben orr facsaró bűze volt, hogy inkább ÉN szálltam le, és vártam egy másik buszt!!… Persze a vezető ezt elkülönítve ezt nem érzi, így őt nem zavarja. Emellett pedig miért álljon fel és szállíttassa le?!..

Mindemellett összegzésül: Én mint TISZTESSÉGES ember, szabályt betartva utazik, felháborít, hogy olvasok olyan eseteket, ahol az étkezős szabályt nem ismerő (fentebb leírtam miért nem) emberekbe állnak bele, mintha valami rablók lennének, s oly esetek megengedettek, ahol egymás ölében ülve mindjárt szexuális aktust létesítenek… ( gondolom olvastak róla) Engem kifejezetten felháborít, mikor olyanokat látok, akik annyira smárolnak, hogy majdnem össze nyálazzák a mellettük lévőket is, vagy hogy olyan emberek szállnak fel, akik büdösek, pofátlanul zavarják a kellemesnek hitt utazásomat ordibálással, de még lehetne sorolni. Egy ember nem fog soha eredményt elérni. Talán ismerik a mondást: “Egy mindenkiért, mindenki egyért.”


Újabb olvasói panasz az MVK-ra: “Mit jelent az OLYAN mértékben? “http://www.boon.hu/mit-jelent-az-olyan-mertekben-ujabb-olvasoi-panasz-az-mvk-ra/2906018#Miskolc #MVK #MVKZrt

Posted by Borsod Online on 2015. szeptember 1.


MVK: Ha még nincs diákigazolvány, milyen szám kerüljön a tanuló bérletekre?

Miskolc – Tanévkezdés előtt ismét több diák utas érdeklődött arról, hogy diákigazolvány hiányában mit írjanak rá a bérletszelvényre. tovább »

MVK: Őszi menetrendi változások

Miskolc – 2015. szeptember 1-től megkezdődik az iskolai tanév, befejeződnek a nyári szabadságolások, életbe lép az őszi menetrend a magasabb utazási igényekhez igazodva. Az MVK Zrt. járatai a nyáron bevezetett változásokkal kiegészítve fognak közlekedni. tovább »

Olvasóink írták:

MVK-ellenőr a villamoson: “Mi van, étteremben érzik magukat?”

Miskolc – A megállóban ott állt a többi ellenőr is és két rendőr. Szó nélkül végignézték, az együttérzés halvány szikrája nélkül, hogy a gyermekem előtt totál megsemmisülök. Végül az egyik rendőr próbálta azért vigasztalni a lányom azzal, hogy „ne sírj kislány!” Erre Bodza ránézett és a következőt mondta: „Könyörgök ne tessék minket megbüntetni, tessék már minket elengedni!” – Újabb MVK-s sztori, ami ezúttal a villamoson történt szombaton. tovább »

Küldjön hírt – “Kívánom Önnek, hogy csak ennyi problémája legyen az életben”

Miskolc – Olvasónkat hét közben a villamos leszállításos történetéről írt, illetve az MVK kommunikációjára panaszkodott. Utastársa azonban a miskolci közlekedési társaság védelmére kelt. Íme az olvasói levél! tovább »

Olvasónk küldte: Leszállították az utasokat, majd mégis továbbment a villamos

Miskolc – Olvasónk szeretett volna munka után hazajutni Miskolc belvárosából csütörtök délután, sikerült is: a Centrumtól Felső-Majláthig 55 perc alatt… tovább »

Olvasói levél: “Hiába jeleztem dolgokat az MVK-nál”

Miskolc – “A megállóban lemérve az utazóközönség hangját, másokkal is konzultálva erről, többen is gyengének ítélik meg a miskolci tömegközlekedést” – írja Olvasónk. tovább »

Miért lassítanak a villamosok Miskolcon?

Miskolc – Miért kell lelassítaniuk a villamosoknak Diósgyőrből a belváros felé haladva a Malomszög utcai megálló után lévő váltónál? – tette fel a kérdést olvasónk hozzáfűzvén, néhány éve nem kevés pénzből felújított – a teljes villamospályát a Zöld nyíl projekt részeként újították fel a közelmúltban 37 milliárdból, ebből a pénzből vásárolta a város a villamosokat is – sínekről van szó. tovább »

Kisiklott a Skoda villamos Miskolcon

Miskolc – Kisiklott az új Skoda villamos kedden este a Tiszai pályaudvarnál, a hátsó kerekei ugrottak le a sínről, szinte felszántották a sín melletti aszfaltot. tovább »

A használtautók között hirdetik a miskolci villamosokat

Miskolc – Az ismert használtautó portálon akadtunk rá a jó öreg miskolci bécsi villamosokra. Másfél millió+áfáért meg lehet venni, csak legyen pénze elszállítani. tovább »

Küldjön hírt – “Ellenőrt minden miskolci villamosra!”

Miskolc – “Ha az ÁNTSZ ellenőrizné az üléseket, a kapaszkodókat bakterológiai szempontból, biztos meglepődnénk, hogy nemcsak a pénzen van sok kórokozó (korábban volt ilyen vizsgálat, hogy milyen koszos a pénz)” – írja Olvasónk. tovább »

MVK: Csak visszazárható itallal

Miskolc – Nem lehet az MVK járműveire nem vissza­zárható csomagolású étellel, itallal felszállni. tovább »

Küldjön hírt – “Nem érdekel, hogy kilyukasztotta a jegyét, le lehet szállni, majd megbüntetik”

Miskolc – “Pénteken délután 3 körül nyugodtan utazok a villamoson, felszáll egy hölgy és a kislánya egy-egy pohár itallal vagy jégkásával a kezükben. Egyszer csak a villamosvezető ajtót törve hátrafut majd így szól” – kezdi levelét Olvasónk. tovább »

Mi járhat a lovagló pózos utazásért a villamoson?

Miskolc – Itt a nyár kellős közepe, tombolnak hormonok és előfordul, hogy a tömegközlekedési eszközön se bírunk magunkkal, mint ahogy az a pár, akiket egy nehezen félreérthető szituban kaptak lencsevégre a miskolci villamoson. tovább »

Fotó: Lovagló pózban utazó hölgy a miskolci villamosról

Miskolc – Képrejtvény: ez már aktus vagy csak előjáték? Úgy látszik hódít a public sex Miskolcon, legutóbb a villamosmegállóban teljesedett be egy szerelem, újabban már megvárják a villamost is. tovább »

Olvasónk küldte: Otthon is a szoba közepére?

Miskolc – Újabb észrevétel érkezett egyik Olvasónktól a miskolci közösségi közlekedés kapcsán: ezúttal a 21B-s járat utasainak viselkedése és a jármű tisztasága nem volt rendben. tovább »

Újabb MVK-s sztori: Csak a kakaós csigáért büntetnek, a vodkáért nem?

Miskolc – A kakaós csigás eset óta újabb és újabb történeteket kapunk Olvasóinktól a miskolci közösségi közlekedés kapcsán. Azzal mindenki tisztában van, hogy nem felelhet minden utasért az MVK és nem állhat minden buszon plusz ember, de az sem járja, ha a piti dolgok miatt vegzálják az utasokat. Íme a sztori! tovább »

Küldjön hírt – Nagyon ráfázott az olvasónk az MVK ügyfélszolgálattal

Miskolc – Olvasónk elvesztette az összes iratát, majd beindult a szokásos kálvária: mindenből újat, rengeteg pénz és idő. Aztán felhívták az MVK-tól, hogy ott van náluk az összes irat… tovább »

Olvasónk küldte: Miskolci villamosmegállóban szexelt egy pár

Miskolc – Egy szemfüles olvasónk küldte be a fenti fotót nem sokkal hajnali 1 előtt. Videót is kaptunk, de azt inkább nem publikálnánk, mert az már csak felnőtt portálon állná meg a helyét. tovább »

Kakaós csiga miatt bírságoltak volna a villamoson az ellenőrök Miskolcon

Miskolc – Nem egyedi eset, hogy az MVK ellenőreivel konfliktusba keverednek azok az utasok, akik ivásra, ne adj Isten evésre vetemednének a járatokon. Nemrég egy energiaital miatt, most egy kakaós csiga miatt feszültek egymásnak az ellenőrök és az utasok. Olvasónk beszámolója. tovább »

Mit nem szabad a miskolci buszokon?

Miskolc – A tegnapi energiaitalos cikk miatt összeszedtük és animált képekkel illusztráltuk azokat az eseteket, amikor bárkit, bármikor leszállíthat egy ellenőr. tovább »

Facebookon terjed: Energiaital miatt szállítottak le egy lányt a buszról Miskolcon

Miskolc – A közösségi oldalon terjed egy poszt, miszerint egy kibontott energiaital miatt szállítottak le egy lányt a miskolci 35-ös buszról. Június 15-től valóban van egy ilyen szabály. tovább »